Nazaj

Za slovo od evropskih iger zmaga košarkarjev 3x3

23
jun.
2023
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Moška reprezentanca v košarki 3x3 se je od evropskih igre v Krakovu poslovila z zmago nad Latvijo z 21:18. Kljub temu, da so premagali doslej neporaženo ekipo, pa se niso mogli znebiti zadnjega mesta v predtekmovalni skupini D.

Obe uvodni tekmi so namreč v četrtek izgubili, v prvem je Belgija zmagala z 21:8, nato pa je Španija slavila z 21:18. Proti Latviji je bilo slovensko moštvo ves čas v vodstvu tudi s šestimi točkami prednosti.

Tekmeci so se na začetku sedme minute približali na točko zaostanka (8:9), potem pa je slovenska igra znova stekla in povedla za šest točk (14:8). Do konca je Latvija le malenkost znižala razliko. Kljub porazu je v skupini zmagala Latvija pred Belgijo, pred Slovenijo je bila še Španija.

Slovensko ekipo so na EI sestavljali Adrian Hirschmann, Milorad Sedlarević, Jure Ličen in Jakob Strel. Ekipa je bila po besedah trenerja Matica Vidica oslabljena.

Blaž Janežič se je poškodoval na svetovnem prvenstvu in ni odpotoval v Krakov, zamenjal ga je Sedlarević. Vsi štirje igralci v Krakovu so tako mlajši od 23 let.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se