Nazaj

V Mariboru rekordnih 129 evropskih veteranskih ekip

19
jun.
2018
  • Novice

Ljubljana - V Mariboru bo v času od 22. junija do 1. julija 2018 potekalo 10. evropsko veteransko prvenstvo v košarki. Na njem se bo za medalje borilo 129 ekip v različnih starostnih kategorijah. Med njimi je letos tudi 23 slovenskih ekip (šest ženskih in sedemnajst moških).
Avtor: KZS/Franjo Modrijan

Preseneča pa majhno število ekip s področja nekdanje skupne države, kjer ima košarka dolgoletno tradicijo. Prijavilo se jih je le sedem in sicer 3 iz Srbije, 3 iz Hrvaške in 1 iz Črne gore. Organizator VKD Štajerska iz Slovenskih Konjic in mestna občina Maribor v mestu ob Dravi pričakujeta več kot 2000 športnikov in drugih gostov.

Mesto Maribor je znano po številnih znamenitostih, odlični kulinariki, dobri kapljici in dobrih športnikih, še posebej pa po gostoljubnosti domačinov na vsakem koraku.  Na devetih prvenstvih doslej je medalje osvojilo 22 držav, od tega največ Rusija, na odličnem šestem mestu pa je Slovenija z osvojenimi 17 medaljami (8 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronaste). Nekatere slovenske ekipe bodo letos nastopile prvič (Cerknica, Krško, Koper, Kamnik,  Maribor), nekaj moštev pa že vrsto let nastopa na evropskih in svetovnih prvenstvih pod pokroviteljstvom svetovne organizacije FIMBA s sedežem v Argentini .

V slovenskih ekipah bo letos nastopilo tudi nekaj igralk in igralcev, ki so pred leti uspešno nastopali za jugoslovansko in slovensko člansko reprezentanco.

Med igralkami naj omenimo Sabino Felc, Moniko (Cedilnik) Ortar, Sašo Štublar, Nado Pocrnjić in najstarejšo aktivno igralko Marjano Bremec Homar, ki je pred dnevi dopolnila 72 let.

V moški konkurenci bodo nastopili Slavko Kotnik, Dušan Hauptman, Darko Mirt, Goran Jagodnik, Matjaž Tovornik, Roman Horvat, Ervin Dragšič, ob igrišču pa še Zlatko Šantelj, med gosti pa bosta zaigrala Rankica Šarenac in Veljko Petranović.

Poleg rednega tekmovanja bodo v Mariboru, ki je letos Evropsko mesto športa v času prvenstva številne kulturne prireditve (LENT 2018), organizirani bodo izleti po okolici, nekateri pa si bodo v prostem dnevu ogledali tudi slovensko glavno mesto Ljubljano in kvalifikacijsko tekmo med Španijo in Slovenijo v Stožicah.

Komisija za veteransko košarko pri Košarkarski zvezi Slovenije bo pred prvenstvom izdala posebno publikacijo,  v kateri bodo predstavljene vse slovenske veteranske  ekipe, sponzor pa je podjetje AIKEA iz Portoroža.

Na naslovni fotografiji - M70+ - Štajerci

Ž40+ Olstarke Kranj


Ž60+ Veteranke Ljubljana

M35+ KK Krško

M40+ Mamut Kamnik

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se