Nazaj

Tudi borovniški košarkarji obeležili Praznik košarke

22
okt.
2018
  • Novice

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je septembra pripravila prvi Praznik košarke in organizirala akcijo z naslovom "Zatapkajmo skupaj", s tem pa želela spomniti na največji uspeh slovenske košarke – osvojitev naslova evropskih prvakov v Turčiji. Akciji se je priključilo veliko slovenskih klubov, med njimi tudi borovniški košarkarji.
Avtor: KZS/Franjo Modrijan

V ta namen so organizirali srečanje generacij, ki je bilo po dolgih letih zopet na zunanjem igrišču pri osnovni šoli. Udeležilo se ga je osemnajst igralcev in dve igralki. Igralci različni starosti, od pionirjev do veteranov, so bili razdeljeni v dve ekipi in sicer beli in rdeči. Vsaka v svoji ekipi sta zaigrali veteranki Vesna in Marjana, najstarejši igralec pa je bil nekdanji nogometaš Frenk Petrovčič. Tekmo je sodil vodja košarkarjev Karel Nikolavčič ob asistenci Janeza Sečnika, ki je vestno zapisoval dogodke na igrišču.

V zelo zanimivi in borbeni tekmi so bili boljši nastopajoči v belih dresih, ki so zmagali z rezultatom 67:55. Ob igrišču se je zbralo precej mimoidočih, ki so z zanimanjem spremljali srečanje.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se