Nazaj

Slovenski košarkarji 3x3 izgubili z Belgijo in Španijo

23
jun.
2023
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenski košarkarji 3x3 so na evropskih igrah v Krakovu v predtekmovalni skupini D izgubili obe uvodni tekmi in bodo že po skupinskem delu končali tekmovanje. V prvem dvoboju je Belgija zmagala z 21:8, nato pa je Španija Slovence ugnala z 21:17.
Foto: Filip Barbalič / alesfevzer.com

Slovensko ekipo sestavljajo Adrian Hirschmann, Milorad Sedlarević, Jure Ličen in Jakob Strel. Četverica bo v petek igrala zadnjo tekmo ob 16.10 z Latvijo, ki si je z dvema zmagama že zagotovila napredovanje.

Slovenci so bili proti Belgijcem povsem nemočni. Nekako so še držali do izida 5:8, nato pa so Belgijci začeli večati razliko in zanesljivo zmagali. Nekoliko bolj enakovredni so bili Slovenci Špancem. Do izida 13:13 si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti, nato pa so Španci dosegli štiri zaporedne točke. Slovenci so se v nadaljevanju po košu Sedlarevića še približali na 17:18, toda to je bili tudi vse, kar jim je do konca uspelo.

"Prva tekma z Belgijo je bila slaba, ni kaj več za dodati. Premehko je bilo vse skupaj, prvo minuto in pol, dve smo se še zdržali, a smo potem razpadli. Belgija je dobra, a smo igrali slabo. Španija je bila premagljiva, to smo vedeli. Tekma je bila nervozna. Španci so izkoristili naše napake in po boljšem izvajanju prostih metov zmagali. Ni kaj, moramo iti naprej," je povedal slovenski trener Matic Vidic.

"Borili smo se, dali smo vse od sebe, a se ni izšlo. Bili so dobri nasprotniki, več besed pa ta trenutek ne najdem," je bil kratek Strel.

Vidic je že pred tekmovanjem povedal, da je ekipa oslabljena. Blaž Janežič se je poškodoval na svetovnem prvenstvu in tudi v Krakov ni odpotoval, zamenjal ga je Sedlarević. Vsi štirje igralci v Krakovu so tako mlajši od 23 let.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se