Nazaj

Slovenska 3x3 reprezentanca uvrščena na MOI 2018

14
apr.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenska moška reprezentanca v košarki 3x3 do 18 let se bo v oktobru odpravila v Argentino, kjer jo čaka nastop na Mladinskih olimpijskih igrah. Po Nanjingu 2014 bo to drugi nastop slovenske košarkarske ekipe na MOI. 

Mladinske olimpijske igre 2018 (Buenos Aires):

Slovenska reprezentanca v košarki 3x3 je na MOI prvič nastopila leta 2014. Košarka 3x3 je bil takrat prvič uvrščena na program olimpijskih iger mladih, ki se odvija v Nandžingu na Kitajskem. Dekliška reprezentanca do 18 let (Ela Mićunović, Althea Gwashavanhu, Maruša Derlink) je obstala v predtekmovanju, medtem ko fantje (Gregor Klobčar, Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej) v skupinskem delu osvojili 2. mesto, z nastopi pa končali v osmini finala. V Nandžingu so za veliko veselje v slovenskem taboru, ki ga na kitajskem vodi Matic Vidic, poskrbila Ela Mićunović in Žiga Lah. Prva je postala olimpijska podprvakinja v metanju trojk, slednji pa po ogorčenem boju podprvak v zabijanju. 

Ekipe bodo razvščene v dve skupini z desetimi ekipami. Po osem najboljših ekip iz vsake skupine se bo uvrstilo v izločilne boje. Igre bodo potekale med 6. in 18. oktobrom v Buenos Airesu.

Uvrstitev na Mladinske olimpijske igre je novo priznanje za slovensko 3x3 košarko. Vodja reprezentance Matic Vidic je že opravil nekaj preglednih treningov v okviru nacionalnega programa 3x3. 

Reprezentanco do 18 let poleg nastopa v Argetini 4. in 5. avgusta čakajo še kvalifikacije za nastop na EP, ki bo 31. avgusta in 1. septembra potekalo na Madžarskem. 

Reprezentance uvrščene na MOI 2018:
Kategorija fantov:
Andora, Argentina, Belgija (zmagovalci U18 SP 2017), Brazilija, Kitajska, Estonija, Gruzija, Italija, Jordanija, Kazahstan, Kirgizija, Latvija, Mongolija, Nova Zelandija, Rusija, Slovenija, Turkmenistan, Ukrajina, ZDA in Venezuela.

Kategorija deklet:
Andora, Argentina, Avstralija, Kitajska, Češka, Egipt, Estonija, Francija, Nemčija, Madžarska, Indonezija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Romunija, Španija, Šrilanka, Ukrajina, ZDA (zmagovalke U18 SP 2017) in Venezuela.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se