Nazaj

Slovenia Ball za dekleta je za nami, kmalu turnir še za fante

18
avg.
2019
  • U14 Slovenia Ball

Slovenj Gradec - Mednarodni turnir Slovenia Ball za dekleta se je končal z izjemno finalno tekmo med Hrvaško in Madžarsko, kjer so se prvega mesta veselile Hrvatice. Slovenske košarkarice so po zmagi nad Poljsko osvojile tretje mesto. Prihajajoči konec tedna so na vrsti še fantje, več informacij o turnirju najdete na uradni spletni strani Slovenia Ball turnirja. 

 


URADNA SPLETNA STRAN SLOVENIA BALL 2019


Finalni dan je postregel z izjemno napetimi tekmami, vrhunec dneva pa je bila zagotovo tekma za prvo mesto med Hrvaško in Madžarsko. Potem ko so Hrvatice zaostajale že za 17 točk, so se v drugem polčasu uspele vrniti in po napeti končnici prišle do zmage. Slovenija je na koncu osvojila tretje mesto, Poljska pa četrto. Sledile so Latvija, Ukrajina, Izrael, Bolgarija, Severna Makedonija in Bosna in Hercegovina.



NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA
Lana Bešlić (Hrvaška), Lea Bartelme (Slovenija), Dominika Ullmann (Poljska), Petra Toman (Madžarska) in Raina Tomašinska (LAT).

Najboljpa strelka turnirja je bila Raina Tomašinska (Poljska), najboljša skakalka Arduana Delić (Bosna in Hercegovina), najboljša podajalka Lea Bartelme (Slovenija), ter najkoristnejša igralka turnirja (MVP), Lana Bešlić (CRO).



Jernej Valentinčič, vodja regijskega selekcioniranja:
"Za nami je petnajsti Sloveniaball turnir za dekleta in ponovno lahko s ponosom rečem, da je to že tretja generacija zapovrstjo, ki po perspektivi spada med najboljše v Evropi. Izpostavil bi delo skozi celotno sezono, prisotnost deklet na treningih in turnirjih regijskega selekcioniranja (na turnir v Ljubljani je prišlo vseh 58 povabljenih deklet brez izjeme), njihovo željo po delu in napredku in ob taki zavzetosti seveda lahko z velikim optimizmom zremo v prihodnost. Dekleta, ki so na največjem mednarodnem reprezentancnem U14 turnirju Sloveniaball, so ob enem samem porazu osvojila bronasto medaljo, kar je ogromen uspeh in nagrada za ves trud tako njih, kot vseh klubov, klubskih trenerjev ter trenerjev v nacionalnem programu, ki so s temi dekleti garali celo sezono. Dekleta so postala prava družina, pokazala so, kako se boriti za dres reprezentance, kako držati skupaj ko gre in kadar ne. Kljub temu pa je to samo prvi kamenček v mozaiku v, upam da, njihovih uspešnih karier. Z gotovostjo pa si upam trditi, da bomo kar nekaj deklet te generacije videli v prihodnje v dresu slovenske ženske članske reprezentance.
Za zelo uspešno sezono bi se rad zahvalil vsem trenerjem, ki so sodelovali v pri programu regijskega selekcioniranja ter nacionalnega programa ŽU14, vsem klubom, ki so najbolj zaslužni za izreden razvoj deklet, na koncu pa še celotnemu štabu reprezentance Klavdiji, Evi, Urbanu, fizioterapevtki Katarini ter trenerki za telesno pripravo  Anji."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se