Nazaj

Slovenj Gradec bo letos že 17. gostil turnir I feel Slovenia Ball

10
maj
2023
  • U14 Slovenia Ball

Ljubljana – Letošnji avgust v Slovenj Gradcu bo še enkrat več v znamenju košarke. Reprezentance deklet in fantov do 14 leta starosti namreč nestrpno pričakujejo že 17. izvedbo mednarodnega turnirja, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije. Ob sklenjenem partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo bo turnir letos prvič nosil naziv I feel Slovenia Ball.

Številnim navijačem se bodo v Slovenj Gradcu najprej predstavile dekliške reprezentance, ki jih turnir čaka med 9. in 13. avgustom, fantovske reprezentance pa bodo na turnirju nastopile med 16. in 20. avgustom. Vse tekme bosta gostili Športna dvorana Slovenj Gradec in dvorana Gimnazije Slovenj Gradec. Ekipe bodo nastanjene V hotelu Vabo, hostlu Slovenj Gradec, Lukovem domu na Kopah in Vili Pohorje.

SPLETNA STRAN TURNIRJA I FEEL SLOVENIA BALL

Na 17. izvedbi turnirja I feel Slovenia Ball bo sodelovalo devet različnih evropskih košarkarskih zvez. V dekliški kategoriji bo igralo osem reprezentanc, in sicer Izrael, Bolgarija, Poljska, Bosna in Hercegovina, Madžarska, Ukrajina, Hrvaška ter Slovenija. Ekipe so razdeljene v dve skupini s po štirimi reprezentancami.

RAZPORED TEKEM DEKLIŠKEGA DELA TURNIRJA I FEEL SLOVENIA BAL

V fantovski kategoriji pa bo nastopilo deset reprezentanc, ki so razvrščene v dve skupini s po petimi ekipami. Poleg dveh slovenskih reprezentanc bodo igrale Bolgarija, Poljska, Bosna in Hercegovina, Madžarska, Ukrajina, Hrvaška, Črna gora ter Izrael.

RAZPORED TEKEM FANTOVSKEGA DELA TURNIRJA I FEEL SLOVENIA BALL

Za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk do 14 leta starosti tradicionalni turnir I feel Slovenia Ball, ki ga od letos krasi tudi povsem nov logotip,  predstavlja prvi stik z mednarodno reprezentančno ravnjo košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se