Nazaj

Sklicana korespondenčna seja glede začetka tekmovanj in novega selektorja

08
okt.
2017
  • Novice

Ljubljana - KZS je danes sklicala korespondenčno sejo. Predlog prve točke je, da se sklep pod točko 8., 24. redne seje IO KZS, zamrzne do 30. aprila 2018. KZS predlaga, da se za selektorja članske reprezentance za obdobje kvalifikacij za SP imenuje Radovana Trifunovića.

Začetek ligaških tekmovanj in višina potnih stroškov sodnikov in tehničnih komisarjev


Predstavniki Združenja Lige Nova KBM, Združenja klubov 2. SKL, Združenja klubov 3. in 4. SKL, Združenja ženskih klubov ter Društva košarkarskih sodnikov Slovenije predlagajo, da se sklep pod točko 8., redne 24. seje IO KZS, z dne 29. maj 2017, zamrzne oziroma se izglasuje moratorij na izvajanje sklepa do dne 30. april 2018.

Tekmovanja v vseh kategorijah v okviru KZS se v najkrajšem možnem času (do vikenda 14. - 15. oktober 2017) organizirajo in pričnejo in sicer pod pogoji plačevanja sodniških in drugih stroškov, ki so veljali pred sprejetjem navedenega sklepa.

Na pobudo predstavnikov Združenj klubov in Društva košarkarskih sodnikov Slovenije se ustanovi delovna skupina, katero sestavljalo predstavnik KZS, po dva predstavnika vseh Združenj (Združenja klubov 1. SKL, Združenja klubov 2. SKL, Združenja klubov 3. in 4. SKL ter Združenja ženskih klubov) in dva predstavnika Društva košarkarskih sodnikov Slovenije. Dogovarjanje je možno skupaj ali posamezno.

V primeru, da se delovna skupina do 30. aprila 2018 ne uskladi, in ne sprejme dokumenta o Stroškovniku plačevanja sodniških in drugih stroškov za sezono 2018/2019, stopi prvotni Sklep pod točko 8., 24. redne seje IO KZS, z dnem 29. maj 2017, zopet v veljavo z dnem 1. maj 2018.

Obrazložitev:
Predstavniki Združenja klubov Nova KBM, Združenja klubov 2. SKL, Združenja klubov 3. in 4. SKL, Združenja ženskih klubov ter Društva košarkarski sodnikov Slovenije so na poziv predsednika KZS poslali usklajen predlog, ki bi predstavljal začasno rešitev in omogočil začetek tekmovanj.

Selektor moške članske reprezentance za obdobje kvalifikacij za SP 2019

Na predlog predsednika KZS, se za selektorja moške članske reprezentance imenuje Radovana Trifunovića in sicer za obdobje kvalifikacij za SP v košarki 2019.

Obrazložitev:
Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo.

Sklep bo sprejet, če bo do torka, 10. oktobra 2017, do 12. ure, zanj glasovala več kot polovica članov IO KZS.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se