Nazaj

Reprezentanci v košarki 3x3 odpotovali na sredozemske igre

27
jun.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – V drugi skupini slovenskih športnikov sta na sredozemske igre odpotovali tudi ženska in moška reprezentanca v košarki 3x3. Letošnje igre med 25. junijem in 5. julijem gosti alžirski Oran. Tekmovanje v košarki 3x3 bo potekalo v starostni kategoriji do 23 let in se s skupinskim delom začne 30. junija.

Sredozemske igre so regionalno več športno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav za slovenski šport zelo zanimive. Na sredozemskih igrah, ki so organizirane pod okriljem Mednarodnega komiteja za sredozemske igre, sodelujejo države Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija).

V ekipnih športih Slovenijo zastopajo obe košarkarski ekipi 3x3, pomlajena rokometna reprezentanca, generacija, ki se je pred leti okitila z naslovom mladinskih evropskih prvakov, ter tudi vaterpolska vrsta do 18 let.

Slovenske barve v košarki 3x3 bodo branile košarkarice Ajda Burgar (letnik rojstva 2001, višina 176 cm), Ana Dora Jeras (letnik rojstva 2001, višina 178 cm), Katja Sever (letnik rojstva 2003, višina 176 cm) in Špela Berus (letnik rojstva 2003, višina 177cm) ter košarkarji Blaž Janežič (letnik rojstva 2000, višina 205 cm), Jan Gršič (letnik rojstva 1999, višina 186 cm), Rok Vidrih (letnik rojstva 1999, višina 196 cm) in Samo Gaberšek (letnik rojstva 1999, višina 193 cm). Reprezentanci bosta vodila Slavko Vujin in Stojan Đekanović.

SKUPINSKI DEL DEKLETA
SKUPINA A: Portugalska, Alžirija, Srbija
SKUPINA B: Francija, Egipt, Italija, Tunizija
SKUPINA C: Španija, Grčija, SLOVENIJA, Turčija

Pri dekletih so ekipe razdeljene v tri predtekmovalne skupine. Slovenija bo nastopila v skupini C skupaj s Španijo, Grčijo in Turčijo. V četrtfinale se uvrstita najboljši reprezentanci skupine A ter po najboljše tri iz skupine B in C.


SKUPINSKI DEL FANTJE
SKUPINA A: Italija, Turčija, Alžirija
SKUPINA B: SLOVENIJA, Španija, Portugalska
SKUPINA C: Francija, Srbija, Ciper
SKUPINA D: Grčija, Egipt, Tunizija, Hrvaška

Pri fantih so reprezentance razdeljene v štiri skupine, po dve iz vsake pa bodo napredovale v četrtfinale. Slovenci bodo igrali v skupini B proti Španiji in Portugalski.


 

Tekme v skupinskem delu so na sporedu 30. junija ter 1. in 2. julija, izločilne boje ter boje za medalje pa bomo spremljali 3. julija.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE
PROGRAM SREDOZEMSKIH IGER V ORANU
SPLETNI PRENOSI TEKMOVANJ

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se