Nazaj

Reprezentanci v košarki 3x3 na sredozemske igre v Oran

31
maj
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Alžirski Oran bo med 25. junijem in 5. julijem gostil sredozemske igre. Slovenijo bo na igrah zastopalo kar 138 športnikov v 21 športih, med njimi bosta tudi moška in ženska reprezentanca v košarki 3x3.

Sredozemske igre so regionalno več športno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav za slovenski šport zelo zanimive. Na sredozemskih igrah, ki so organizirane pod okriljem Mednarodnega komiteja za sredozemske igre, sodelujejo države Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija).

V ekipnih športih bodo Slovenijo zastopale obe košarkarski ekipi 3x3, pomlajena rokometna reprezentanca, generacija, ki se je pred leti okitila z naslovom mladinskih evropskih prvakov, ter tudi vaterpolska vrsta do 18 let.

Slovenske barve v košarki 3x3 bodo predvidoma branile košarkarice Ajda Burgar, Ana Dora Jeras, Katja Sever in Špela Berus ter košarkarji Blaž Janežič, Jan Gršič, Matej Sušec in Samo Gaberšek. Reprezentanci bosta vodila Slavko Vujin in Stojan Đekanović.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE
PROGRAM SREDOZEMSKIH IGER V ORANU
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se