Nazaj

Piran zaključni turnir World Toura 3x3 končal na tretjem mestu

28
okt.
2017
  • Košarka 3x3

Peking - 28. in 29. oktobra je potekal finalni turnir World Toura 3x3 v Pekingu. Na turnirju so nastopile tudi tri slovenske ekipe - Ljubljana, Piran in Kranj. V soboto je potekal skupinski del turnirja, v nedeljo pa izločilni boji. Piran je turnir končal na tretjem mestu, Ljubljana je bila peta, Kranj pa osmi.

ZAKLJUČNI TURNIR WORLD TOURA V PEKINGU:

V Pekingu je v soboto, 28. in nedeljo, 29. oktobra, potekal finalni turnir serije masters, na katerem je nastopilo 12 ekip, od tega tudi tri slovenske. 

Ljubljana je bila najvišje postavljena slovenska ekipa na zaključnem turnirju. Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Želimir Zagorac so bili drugi nosilci turnirja, takoj za ekipo Novi Sad AlWahda. Ljubljančani so v tej sezoni branili naslov zmagovalcev World Toura, ki so ga osvojili lani v Abu Dhabiju. Nastop v Pekingu so si ljubljanski košarkarji priigrali z zmago na prvem turnirju masters v Saskatoonu.

Za ekipo Pirana, ki je bila peto postavljena ekipa na finalnem turnirju, so nastopili Simon Finžgar, Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Adin Kavgić. Pirančani so si nastop na zaključnem turnirju priborili z zmago na mastersu v Chengduju. V tej sezoni so nastopili na treh turnirjih World Toura. Do sedaj so košarkarji Pirana štirikrat nastopili na finalnih turnirjih, njihova najboljša uvrstitev pa sta četrti mesti iz 2012 in 2015.

Osmi nosilci turnirja so bili košarkarji ekipe Kranja, ki jo sestavljajo Slovenca Boris Jeršin in Mensud Julević ter Hrvata Jasmin Perkovič in Siniša Stemberger. Nastop v Pekingu so si košarkarji Kranja prislužili z uvrstitvijo med 10 najboljših ekip na svetovni lestvici. Najboljša uvrstitev Kranja na zaključnih turnirjih je drugo mesto iz leta 2015.

Skupinski del je bil na sporedu v soboto. Ekipa Kranja je nastopila v skupini A in zabeležila zmago proti Krakovu in poraz proti prvim nosilcem Novemu Sadu AlWahda ter tako skupinski del zaključila na drugem mestu. Ljubljana je nastopila v skupini B in z zmagama proti Lozani in Beogradu osvojila prvo mesto. Ekipa Pirana pa je nastopila v skupini D in z zmagama proti Saskatoonu in Zemunu prvi del končala na najvišjem mestu v skupini D.

Izločilni boji so bili na sporedu v nedeljo. V drugem četrtfinalnem dvoboju je Piran brez težav ugnal Lozano. Pirančani so vodili skozi celotno srečanje in zmagali z 22:13. Ljubljana se je v četrtfinalu pomerila s srbskim Zemunom in po napetem zaključku tekme izgubila s 14:12 in se tako poslovila od tekmovanja. Tudi ekipa Kranja je tekmovanje zaključila v četrtfinalu. Kranjčani so morali priznati premoč Rigi (11:9).

V polfinalu se je edina preostala slovenska ekipa, ekipa Pirana, pomerila s prvimi nosilci Novi Sad Alwahda in visoko izgubila z 21:12. V finalu sta se nato pomerila Novi Sad AlWahda in Zemun, naslova najboljših so se po košu v zadnji sekundi tekme na koncu veselili košarkarji srbskega Zemuna.

URADNA SPLETNA STRAN

KONČNI VRSTNI RED:

1. Zemun Master (SRB)
2. Novi Sad Al Wahda (ZAE)
3. Piran (SLO)
4. Riga (LAT)
5. Ljubljana (SLO)
6. Liman (SRB)
7. Lozana (ŠVI)
8. Kranj (SLO)
9. Humpolec (ČEŠ)
10. Beograd (SRB)
11. Krakov R8 Basket (POL)
12. Saskatoon (KAN)

IZLOČILNI BOJI:

Finale:

Nedelja:
NOVI SAD ALWAHDA (ZAE) : ZEMUN (SRB) 17:19

Polfinale:

Nedelja:
NOVI SAD ALWAHDA (ZAE) : PIRAN (SLO) 21:12
ZEMUN (SRB) : RIGA (LAT) 21:18

Četrtfinale:

Nedelja:
NOVI SAD ALWAHDA (ZAE) : LIMAN (SRB) 21:13
PIRAN (SLO) : LOZANA (ŠVI) 22:13
LJUBLJANA (SLO) : ZEMUN (SRB) 12:14
RIGA (LAT) : KRANJ (SLO) 11:9

SKUPINSKI DEL:

Skupina A:

Sobota:

NOVI SAD ALWAHDA : KRAKOV 22:19 *po podaljšku
KRANJ : KRAKOV 13:11
NOVI SAD ALWAHDA : KRANJ 20:13

Lestvica:

M. ekipa Z P dosežene točke
1. Novi Sad AlWahda (ZAE) 2 0 42
2. Kranj (SLO) 1 1 26
3. Krakov (POL) 0 2 30
 

Skupina B:

Sobota:

LJUBLJANA : LOZANA 15:10
BEOGRAD : LOZANA 19:21
LJUBLJANA : BEOGRAD 21:19

Lestvica:

M. ekipa Z P dosežene točke
1. Ljubljana (SLO) 2 0 36
2. Lozana (ŠVI) 1 1 31
3. Beograd (SRB) 0 2 38

Skupina D:

Sobota:

ZEMUN : SASKATOON 16:14
PIRAN : SASKATOON 15:14 *po podaljšku
ZEMUN : PIRAN 12:20

Lestvica:

M. ekipa Z P dosežene točke
1. Piran (SLO) 2 0 35
2. Zemun (SRB) 1 1 28
3. Saskatoon (KAN) 0 2 28

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se