Nazaj

Največji uspehi vrhniške košarke

14
mar.
2018
  • Novice

Ljubljana - Na prireditvi »Športnik Vrhnike 2017«, ki je bila v petek 9.3.2018 v Cankarjevem domu na Vrhniki, so bila podeljena priznanja najuspešnejšim športnikom Vrhnike za preteklo leto. Ob tej priložnosti pa so bila podeljena tudi spominska priznanja za izjemne dosežke na področju športa generaciji vrhniških košarkarjev iz obdobja 1969 – 1973.

V tem času se je košarkarska ekipa uvrstila v II. ZKL – zahod,  leta 1971 pa med osem najboljših moštev v takratni Jugoslaviji. Leta 1972 so postali pokalni zmagovalci Slovenije z zmago nad takratnim zveznim ligašem ljubljansko Olimpijo, kar štejejo za največji uspeh te generacije. Še en uspeh so dosegli leta 1973, ko so postali republiški prvaki.

Priznanja je podelil selektor slovenske članske reprezentance Rado Trifunović. V imenu zlate generacije se je za pozornost in priznanja zahvalil njihov takratni trener mag.Viktor Žakelj. V preddverju dvorane CD so pripravili tudi razstavo z naslovom »Največji uspehi vrhniške košarke«.

Na fotografiji:
KK Vrhnika 1971/72
Stojijo z leve: Tone Gantar, Silvo Obid, Drago Mekinda, Grega Kukec (sin pok. Staneta Kukca), Franjo Modrijan, Dušan De Gleria, Rado Trifunović (selektor #mojtim), Viktor Žakelj.
Čepijo z leve: Marjan Gantar, Janez Drašler, Janez Muha, Simon Seljak.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se