Nazaj

Mladinci in mladinke obstali v skupinskem delu SP v košarki 3x3

30
avg.
2021
  • Košarka 3x3

Debrecen/Ljubljana – Debrecen je bil minule dni v znamenju košarke 3x3. Najprej so se za naslov svetovnih prvakov merile najboljše mladinske reprezentance, nato pa so se na Fibinem turnirju svetovne serije udarile še klubske članske ekipe.

Na mladinskem svetovnem prvenstvu sta zaigrali obe slovenski izbrani vrsti. Nastope sta na žalost zaključili že po tekmah skupinskega dela. Ekipa mladink v sestavi Tara Pulević, Zala Šrot, Katja Sever in Špela Berus je osvojila končno 12. mesto, fantje v zasedbi Luka Lampret, Matevž Žižmond, David Križanič in Jaka Oberlajt pa so prvenstvo zaključili na 10. mestu. Trener reprezentanc je bil Matic Vidic, pomočnik trenerja in trener za telesno pripravo pa Slavko Vujin.

Dekleta so zabeležila eno zmago in tri poraze. Za uvod so premagale Mongolijo z 18:15, nato pa izgubile proti ZDA 7:21, Belorusiji 8:14 in Rusiji z 19:20, ko slovenski zadnji met za zmago žal ni našel poti skozi obroč. Podoben izkupiček je uspel tudi fantom. Tudi sami so prvenstvo začeli z zmago 21:19 proti Latviji, a kasneje izgubili proti ZDA 13:21 in Estoniji 17:21.

Da so v skupinskem delu oboji imeli res zahtevno delo pričajo kasnejši rezultati njihovih tekmecev. Med mladinkami so naslov prvakinj namreč osvojile Američanke, ameriški uspeh pa so kronali tudi mladinci. Slednji so v finalu ugnali Estonce, torej sta se za naslov prvakov pomerili reprezentanci iz ''slovenske'' skupine.

Na Fibinem turnirju svetovne seriji masters v Debrecenu sta prav tako zaigrali dve slovenski ekipi. Ekipa Ljubljana center, ki je na turnirju nastopila z imenom Emona, si je nastop na turnirju priigrala skozi kvalifikacije. Nato pa v skupinskem delu morala priznati premoč ekipama Šakiai (11:21) in Amsterdam (8:21) ter nastope končala na 12. mestu.

Nekoliko uspešnejši so bili državni prvaki iz Pirana, ki so osvojili 6. mesto. V skupinskem delu so Pirančani sicer najprej izgubili proti zasedbi UB (16:19), a se z zmago nad gostitelji iz Debrecena (17:16) uvrstili v četrtfinale. Tam je njihovo pot končala ekipa Rige, ki je bila boljša z 20:18.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se