Nazaj

Mladi Slovenci drugi na turnirju Slovenia Ball

30
avg.
2022
  • Reprezentance
  • U14 Slovenia Ball

Slovenj Gradec – Po dekletih so mednarodni turnir Slovenia Ball za reprezentance do 14 let, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije, zaključili še fantje. Zmagovalci 16. izvedbe turnirja v Slovenj Gradcu so postali mladi košarkarji Črne gore, Slovenci pa so osvojili odlično drugo mesto.

Mednarodni turnir Slovenia Ball za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk predstavlja prvi stik z mednarodnim reprezentančnim nivojem košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Na fantovskem turnirju je sodelovalo osem reprezentanc. Poleg Slovenije še Hrvaška, Črna gora, Bolgarija, Poljska, Madžarska, Severna Makedonija in Izrael. Fantje so z igrami navdušili, prvega mesta pa so se na koncu po hudi bitki veselili košarkarji Črne gore. V finalu so bojevite Slovence ugnali s 93:84. Kapetan slovenske reprezentance Jusuf Karišik je bil izbran v najboljšo peterko turnirja.

REZULTATI FANTOVSKEGA TURNIRJA SLOVENIA BAL 2022

Slovenske barve so na turnirju zastopali Timotej Balažić, Lukas Nikola Bojović, Maks Ciperle, Gal Čop, Stefan Joksimović, Jusuf Karišik, Jazon Krošelj, Oskar Kuzman, Shadu Odhiambo Lisec, Bonheur Matondo Mayiza, Luka Nidorfer, Domen Porenta, Tilen Šantelj, Marko Špoljar, Igor Stjepanović in Luka Virant. Reprezentanco je vodil Luka Mittag, pri tem pa sta mu pomagala Siniša Banovič in Marko Irgolič.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se