Nazaj

Mlade Slovenke tretje na turnirju Slovenia Ball

22
avg.
2022
  • Reprezentance
  • U14 Slovenia Ball

Slovenj Gradec – Slovenj Gradec v teh dneh gosti že 16. izvedbo mednarodnega turnirja Slovenia Ball za reprezentance do 14 let, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije. V nedeljo so s tekmovanjem zaključila dekleta, mlade Slovenke pa so osvojile odlično tretje mesto.

Mednarodni turnir Slovenia Ball za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk predstavlja prvi stik z mednarodnim reprezentančnim nivojem košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Na dekliškem turnirju, ki se je zaključil v nedeljo je sodelovalo sedem reprezentanc. Poleg Slovenije še Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Poljska, Madžarska in Izrael. Dekleta so prikazala odlične igre, zmagovalke turnirja pa so postale Poljakinje, ki so v velikem finalu s 55:40 ugnale Madžarke. Slovenke so osvojile odlično tretje mesto. V tekmi za bron so s 77:59 premagale Hrvaško. Nika Ocvirk je bila uvrščena v najboljšo peterko turnirja, Ela Modrić pa je s povprečjem devetih skokov na tekmo postala najboljša skakalka turnirja.

REZULTATI DEKLIŠKEGA TURNIRJA SLOVENIA BALL 2022

Slovenske barve na turnirju so branile Staša Belc, Nika Blagus, Nika Hribar, Mia Jančič, Tara Jazbec, Tija Kisovec, Ajda Kržišnik, Zala Mali, Iva Maresić Fink, Ela Modrić, Eli Mrak, Tara Nachbar, Nika Ocvirk, Iva Simić in Žana Sivka. Reprezentanco je vodil Urban Polutnik, pri tem pa sta mu pomagala Segej Bavdek in Pija Šilec.

V sredo bodo s turnirjem v Slovenj Gradcu začeli še fantje. Sodelovalo bo osem reprezentanc. V skupini A bodo igrale Bolgarija, Hrvaška, Severna Makedonija in Slovenija, v skupini B pa Črna gora, Madžarska, Poljska in Izrael

RAZPORED FANTOVSKEGA TURNIRJA SLOVENIA BAL 2022
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se