Nazaj

Košarkarska zveza Slovenije z novim strokovnim partnerjem za telesno pripravo

03
jul.
2019
  • Novice



Košarkarska zveza Slovenije je s pomočjo novega strokovnega partnerja na področju telesne priprave 2A Sports LAB omogočila igralkam in igralcem brezplačno dodatno individualno delo v prehodnem obdobju, torej v času po klubski sezoni in pred začetkom reprezentančnih priprav. Kandidati in kandidatke za reprezentance so s pomočjo najbolj strokovno usposobljenih trenerjev opravljali treninge na področju telesne priprave, katerih cilj je bil odpraviti morebitne individualne pomankljivosti, sanirati morebitne poškodbe, izvedba treninga za pridobivanje moči ter boljša predpriprava na kasnejše reprezentančne priprave. Dogovor z dolgoročnim strokovnim partnerjem, ki bo koristil razvoju slovenske košarke, Košarkarski zvezi Slovenije prinaša dvig kvalitete dela predvsem na reprezentančni ravni. 

Košarkarska zveza Slovenije je tako igralkam in igralcem omogočila pregledne treninge in oceno gibalnih sposobnosti, izdelavo individualnih programov primernih za določeno starostno obdobje ter individualne treninge pod nadzorom strokovnjakov za telesno pripravo. Igralci ter igralke so dobili kvalitetne povratne informacije o njihovi telesni pripravljenosti, ki jim bodo koristile tudi med klubsko sezono. V dvomesečnem obdobju je več kot 60 nadobudnih košarkarjev in košarkaric opravilo več kot 200 individualnih vadb.
 













Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se