Nazaj

Košarkarji Univerze na Primorskem na 4. EUI zasedli 6. mesto

04
avg.
2018
  • Novice

Ljubljana - Košarkarska moška reprezentanca Univerze na Primorskem (UP) je na 4. evropskih univerzitetnih igrah (EUI) v Coimbri na Portugalskem v konkurenci 16 univerz zasedla šesto mesto. Izbrani vrsti pod vodstvom Boštjana Lešnika je za las ušel polfinale, ko je košarkarjem na izenačeni četrtfinalni tekmi proti tekmecem z moskovske Univerze Lomonosov zmanjkalo časa in so izgubili z 79 : 82.
Avtor: Marija Igerc

Na nadaljnjih tekmah za uvrstitev med 5. in 8. mestom pa so z enim porazom in eno zmago pristali na 6. mestu.

Žreb je določil, da so se slovenski predstavniki v skupinskem delu tekmovanja za uvrstitev med 8 najboljših moštev borili v skupini A, v kateri so poleg slovenskih tekmovalcev igrali še domači študentje z Univerze v Coimbri, špansko moštvo z Univerze v Sevilli in košarkarji z Univerze Miskolc iz Madžarske. Selektor UP Boštjan Lešnik je bil z žrebom zadovoljen, ocenil je tudi, da so bili tekmovalci pripravljeni in dobro motivirani za nastop.

Na prvi tekmi, ki so jo v Coimbri odigrali, so bili primorski študenti boljši od madžarskih tekmecev z Univerze Miskolc in so zmagali s 94 : 73. V podaljšku jim je uspelo s 85 : 80 premagati tudi domačo košarkarsko ekipo Univerze v Coimbri, na zadnjem srečanju v skupini A pa so morali priznati premoč odličnim tekmovalcem Univerze v Sevilli, ki so jih premagali z rezultatom 97 : 78.  Tako so primorski študenti zasedli drugo mesto v svoji skupini.

Košarkarji UP so na četrtfinalni tekmi proti Univerzi Lomonosov iz Moskve izgubili z 79 : 82. V prvi četrtini so bili Rusi boljši, nato pa so Slovenci prevzeli pobudo in vodili v drugi četrtini, na koncu pa so moskovski tekmovalci pokazali svoje znanje in preprečili slovenskemu moštvu nastop v polfinalu.

Na srečanju za uvrstitev med 5. in 8. mestom proti Univerzi v Nišu so študenti UP po podaljšku premagali tekmece s 109 : 107, po rednem delu je bil rezultat 83 : 83.

Na zadnji tekmi za peto mesto pa so morali priznati premoč Univerze v Rouenu, ki jih je premagala s 105 : 79 in tako končali tekmovanje v konkurenci 16 evropskih univerz na šestem mestu.

Selektor Boštjan Lešnik je bil z nastopi zelo zadovoljen, saj je 6. mesto za tako majhno univerzo, kot je UP, velik uspeh: »Vsaka tekma je bila težka. Lahkih nasprotnikov ni bilo, za vsako tekmo se je bilo treba potruditi,« je še poudaril.

Za najboljšega strelca tekmovanja je bil proglašen študent Fakultete za management UP Tim Škerbec.

Udeležbo na 4. EUI so podprli: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Univerza na Primorskem.

Rezultati:
UNIVERZA NA PRIMORSKEM : Univerza Miskolc (Madž) 94 : 73
Univerza v Coimbri (Por) : UNIVERZA NA PRIMORSKEM 80 : 85
Univerza na Primorskem : UNIVERZA V SEVILJI (Špa) 78 : 97
UNIVERZA LOMONOSOV MOSKVA (Rus) : Univerza na Primorskem 82 : 79
UNIVERZA NA PRIMORSKEM : Univerza v Nišu (Srb) 109 :107
UNIVERZA ROUENU (Fra) : Univerza na Primorskem 105 : 79

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se