Nazaj

Konec avgusta 16 izvedba turnirja Slovenia Ball

09
maj
2022
  • U14 Slovenia Ball

Ljubljana – Slovenj Gradec bo konec avgusta gostil že 16 izvedbo mednarodnega košarkarskega turnirja U14 Slovenia Ball za reprezentance do 14 let, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije. Za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk uveljavljeni turnir predstavlja prvi stik z mednarodno reprezentančno ravnjo košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Najprej bo v dneh med 17. in 21. avgustom na sporedu turnir za dekleta. Nastopilo bo osem reprezentanc, ki so razporejene v dve predtekmovalni skupini. V skupini A bodo igrale Hrvaška, Bolgarija, Severna Makedonija in Slovenija, v skupini B pa Bosna in Hercegovina, Izrael, Madžarska in Poljska. Tekme v skupinskem delu bodo na sporedu prve tri dni turnirja, 20. in 21. avgusta pa se bodo reprezentance pomerile v izločilnih bojih ter dvobojih za končno razvrstitev.

RAZPORED TEKEM

Fantovski turnir bo na sporedu med 24. in 28. avgustom in bo potekal po enakem tekmovalnem sistemu. Po uvodnih treh dneh skupinskega dela se bodo reprezentance zadnja dva dneva pomerile v dvobojih za končne uvrstitve. Osem reprezentanc je razdeljenih v dve skupini. Žreb je v skupino A uvrstil Bolgarijo, Hrvaško, Severno Makedonijo in Slovenijo, v skupino B pa Izrael, Črno goro, Madžarsko in Poljsko.

RAZPORED TEKEM

Tekme se bodo odvijale v Športni dvorani Slovenj Gradec in si jih bo moč ogledati v neposrednih spletnih prenosih na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije. Ekipam bodo udobno namestitev nudili Hotel Vabo, Hostel Slovenj Gradec ter Lukov dom na Kopah.

Turnir U14 Slovenia Ball se na mednarodno košarkarsko prizorišče sicer vrača po letu 2019. Zadnji dve poletji so namreč izvedbo turnirja preprečile razmere povezane z epidemijo koronavirusa. Naslov zmagovalk bodo pri dekletih bodo branile košarkarice Hrvaške, Slovenke so turnir končale na tretjem mestu. V konkurenci fantov pa so se prvega mesta pred dvema letoma prvič v zgodovini veselili slovenski košarkarji, ki se bodo na turnir tako podali kot aktualni zmagovalci.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se