Nazaj

KZS pripravlja Dan košarke 3x3

21
dec.
2017
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije v torek, 26. decembra, pripravlja Dan košarke 3x3. Dopoldan bo opravljen nacionalni program in turnir za fante in dekleta, ki so kandidati za reprezentanco 3x3 U18, kasneje pa sledi še turnir najboljših slovenskih 3x3 ekip.

Za slovensko košarko 3x3 je izjemno uspešno leto. Članska reprezentanca se je na evropskem prvenstvu okitila s srebrno medaljo, uspeh pa so dopolnili s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu. Zelo uspešna je bila tudi reprezentanca do 18 let, ki je na svetovnem prvenstvu zasedla tretje mesto. 

Uspehi na klubskem nivoju niso prav nič zaostajali za reprezentančnimi. Ljubljana je osvojila Masters v Kanadi, bila druga na Češkem in Madžarskem, sezono pa zaključila s petim mestom na WT lestvici. Še uspešnejši so bili Pirančani, ki so z zmago na Kitajskem in drugim mestom na Japonskem, na koncu zasedli tretje mesto na WT lestvici. Na osmem mestu je sezono končala ekipa Kranja.

Pod streho smo uspešno spravili še 14. sezono državnega prvenstva, Ljubljana pa je sploh prvič v zgodovini gostila mednarodni turnir Challenger.

Kot zaključek izjemne sezone Košarkarska zveza Slovenije prireja Dan košarke 3x3, ki bo na sporedu 26. decembra, v dvorani Gimnazije Šentvid. 

V dopoldanskem času bo opravljen pregledni trening za fante in dekleta, ki so kandidati za reprezentanco do 18 let. Ob 13. uri se bodo ekipe pomerile še na turnirju. 

Ob 15.30 pa se začenja veliki turnir, na katerem bo nastopilo osem ekip, ki so zaznamovale preteklo leto. Predstavile se bodo ekipe:

  • Ljubljana (5. mesto na WT lestvici),
  • Piran (slovenska članska reprezentanca - 2. mesto na evropskem prvenstvu in 3. mesto na WT lestvici),
  • Gladni vukovi (slovenska reprezentanca U23 in zmagovalci svetovne lige U23),
  • SLO U18 (slovenska reprezentanca U18 - 3. mesto na svetovnem prvenstvu),
  • Logatec (državni prvaki v članski konkurenci)
  • Oskar Trbovlje (prvaki v kategoriji rekreativcev)
  • Masamajka (državni prvaki v kategoriju U17)
  • T3XM (podprvaki v kategoriji rekreativcev)

Zaradi treh poškodb, je udeležbo na turnirju odpovedala ekipa Kranja.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se