Nazaj

Jubilejni mednarodni turnir kadetinj Ljubljana 2018

06
sep.
2018
  • Novice

Ljubljana - Od danes pa do nedelje bo v dvorani Gimnazije Bežigrad in ŠD Šentvid potekal jubilejni 30. Mednarodni košarkarski turnir na katerem bo nastopilo osem ekip iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Slovenije. Turnir se prične danes (petek, 7.9.) ob 17.00 uri in se zaključi v nedeljo (9.9.) ob 17.00 uri.
Avtor: Bojan Hladnik/KZS

Mednarodni košarkarski turnir za dekleta "Ljubljana" je bil prvič organiziran v letu 1989. Vse do leta 2001 je bil namenjen različnim starostnim kategorijam od pionirk do starejših mladink, od leta 2002 dalje pa na njem nastopajo le mlajše mladinke. Na dosedanjih devetindvajsetih turnirjih so nastopile ekipe triinpetdesetih različnih klubov iz devetih evropskih držav. Zaradi vojnih razmer, ki so vladale v letu 1991, tega leta na turnirju ni bilo ekip iz tujine.

Največ nastopov na dosedanjih turnirjih beleži ŽKD Ilirija Ljubljana (24) medtem, ko se z največ osvojenimi naslovi ponaša KK Montmontaža iz Zagreba (4). Vodja organizacijskega odbora na vseh dosedanjih turnirjih je bil Bojan Hladnik. Pri organizaciji turnirjev pa so v različnih obdobjih, poleg ŽKK Šentvid sodelovali tudi drugi sosednji klubi ŽKD Ilirija, ŽKD Ježica, ŽKK Grosuplje, ŽKK Domžale in ŽKK Triglav v katerih so, s pomočjo staršev, poskrbeli za namestitev gostujočih igralk ekip iz tujine. Poleg različnih sponzorjev in donatorjev pa turnir sofinancira tudi Mestna občina Ljubljana.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se