Nazaj

FIMBA World league Japonska 2018

06
jun.
2018
  • Novice

Ljubljana - Letošnji svetovni veteranski turnir je bil organiziran v manjšem japonskem mestu Matsue, ki ima 200.000 prebivalcev. Leži na največjem otoku Honsu in je od glavnega mesta Tokia oddaljen 800 km. Sodelovalo je 38 ekip (14 ženskih in 24 moških), med njimi tudi ljubljanske veteranke, ki so nastopile v kategoriji F 50+ in med devetimi ekipami zasedle tretje mesto.
Avtor: KZS/Franjo Modrijan

Rezultati:
3. skupina: Slovenija : Cristal 50 (J) 55:49 in Hyogo sprint (J) : Slovenija 43:64
Polfinale: St.Petersburg (R) : Slovenija 40:28 in Ekvador : Argentina 48:44
Finale: St.Petersburg (R) : Ekvador 66:35 in Slovenija : Argentina 63:42
Vrstni red: 1. St.Petersburg (Rusija), 2. Ekvador, 3. Slovenija, 4. Argentina.

Na tekmah se je izkazala tudi najstarejša aktivna slovenska košarkarica Marjana Bremec Homar, nekdanja igralka Olimpije in jugoslovanska  reprezentantka (54 nastopov), ki je prav v teh dneh praznovala svoj 72 rojstni dan.
Organizacija turnirja je bila zelo dobra, gostoljubja so bile deležne na vsakem koraku. Na revijalni tekmi pa je za moštvo FIMBA nastopil tudi Ljubljančan Franci Medved.

Po končanem turnirju so obiskale še nekaj znanih japonskih turističnih krajev, med njimi Kyoto, Hirošimo in Tokio. Potovanje je bilo naporno, so pa nepozaben vtis nanje naredili prijazni, gostoljubni in pošteni Japonci.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se