Nazaj

FIBA EP ŽU 18: Sloveniji tretja zaporedna zmaga, tokrat boljša od Švice

29
jul.
2021
  • Novice
  • Dekleta U18

Ljubljana/Sofija: Slovenska ženska reprezentanca do 18 let, ki od 27. julija do 1. avgusta 2021 nastopa na drugem nivoju FIBA evropskega prvenstva v obliki challengerja v bolgarskem glavnem mestu Sofiji, je dosegla tretjo zaporedno zmago. Naše reprezentantke so premagale Švico z rezultatom 65:34. Četrto tekmo bodo dekleta odigrala v soboto, 31. julija, ko se bodo ob 19. uri po slovenskem času zoperstavile domačinkam turnirja, Bolgarkam.
Foto: FIBA

Slovenska reprezentanca je tudi tretjo tekmo začela dobro in si že v prvi četrtini z dobro obrambo priigrala 13 točk prednosti, do polčasa pa svojo premoč kronala s kar 25 točkami prednosti ob koncu polčasa (43:18). V drugem polčassu sta obe ekipi dosegali malo točk, a so Slovenke tekmo mirno in suvereno pripeljale do konca za končni rezultat 65:34 za naša dekleta.



Pri Slovenkah je bila tokrat najboljša strelka Hana Sambolić, ki je dosegla 13 točk, izpostaviti pa velja Zalo Šrot, ki je 11 točkam dodoala 9 skokov. Reprezentanca deklet do 18 let bo svojo naslednjo tekmo odigrala v soboto, ko se bo ob 19. uri po slovenskem času srečala z reprezentanco Bolgarije.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se