Nazaj

FIBA EP MU 20: Slovenci začeli z zanesljivo zmago

20
jul.
2021
  • Novice
  • Fantje U20

Ljubljana/Heraklion: Slovenska moška reprezentanca do 20 let nastopa od 19. do 24. julija na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v grškem mestu Heraklion, kjer se v skupini C meri z reprezentancami Grčije, Izraela, Rusije, Ukrajine in Belgije. V prvi tekmi tekmovanja so naši fantje suvereno premagali vrstnike iz Belgije z rezultatom 74:59.

Slovenski košarkarji so tekmo začeli odlično in povedli kar z 12:2, prvo četrtino pa dobili s kar 23:5, s tem pa si odločilno tlakovali pot do zmage. Od začetka tekme so narekovali tempo, ki so mu Belgijci težko sledili. V večini tekme so Slovenci, po hitrem vodstvu v prvi četrtini, kontrolirali rezultat in, kljub manjšemu rezultatskemu padcu v tretji četrtini, suvereno opravili svojo nalogo ter zanesljivo zmagali. 



Strelsko najučinkovitejši je bil Gregor Glas, ki je dosegel 18 točk, dodal pa jim je še 7 skokov. Bine Prepelič pa je bil statistično najboljši igralec naše reprezentance, saj je 15 točkam dodal še 9 skokov. Izkazal se je tudi Dan Duščak, ki je v napadu dobro poveljeval četi selektorja Dejana Jakare, ob tem pa tudi zbral kar 5 ukradenih žog. Slovenski košarkarji bodo naslednjo tekmo tekmovanja odigrali 20. julija ob 15. uri, ko se bodo pomerili z Ukrajinci.

CELOTNA STATISTIKA


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se