Nazaj

FIBA EP MU 18: Slovenija začela z visoko zmago

03
avg.
2021
  • Novice
  • Fantje U18

Ljubljana/Konya: Slovenska moška reprezentanca do 18 let nastopa od 3. do 8. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v turškem mestu Konya, kjer se v skupini C meri z reprezentancami Rusije, Turčije, Latvije, Poljske in Češke. V prvi tekmi tekmovanja so naši fantje visoko premagali vrstnike iz Latvije z rezultatom 84:44.
Foto: FIBA

Slovenski košarkarji so tekmo začeli previdno, Latvijci pa nekoliko bolj odločno in tekma je bila izenačena prvih 17 minut, čeprav so Latvijci večino časa vodili za nekaj točk. V zadnjih treh minutah prvega polčasa pa so se naši fantje nekoliko sprostili, odigrali bolj agresivno v obrambi in povezano v napadu, zato so prevzeli vajeti igre v svoje roke in na veliki odmor odšli s prednostjo devetih točk (36:27). V drugem polčasu pa smo videli pravo rapsodijo slovenskih mladeničev, ki so se razleteli po igrišču. V obrambi so v drugem polčasu prejeli le 17 točk, sami pa so jih natresli kar 48 in tekmovanje je slovenska reprezentanca začela z visoko zmago, s prednostjo 40 točk (84:44). Selektor Peter Markovinovič je tako že v prvi tekmi preizkusil prav vse slovenske reprezentante, ki so še posebej v drugem polčasu odigrali pravo košarkarsko simultanko in zasluženo zmagali. 



Za našo reprezentanco, kjer danes velja pohvaliti vse igralce, ki so stopili na parket, je bil najboljši strelec Jaka Klobučar, ki je dosegel 19 točk, z dvojnim dvojčkom (13 točk in 13 skokov) pa se je, kljub slabšemu odstotku zadetih metov, izkazal tudi Saša Ciani. Reprezentanca fantov do 18 let bo naslednjo tekmo odigrala jutri, 4. avgusta, ob 17. uri po slovenskem času, ko jim bodo nasproti stali reprezentanti domačina turnirja, Turčije.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se