Nazaj

Dekleta Ljubljane East osvojile 1. pokalno tekmovanje v košarki 3x3 za članice

30
maj
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana - V ponedeljek, 30. maja, je v športni dvorani Baza v Ljubljani potekalo prvo pokalno tekmovanje za članice v košarki 3x3. Izjemno izenačeno ter zelo kakovostno tekmovanje ja na koncu dobila ekipa Ljubljane East (Maja Jakobčič, Ela Mićunović, Maša Hlebec in Zala Friškovec), ki je v velikem finalu premagala Tosamo Ladies (Urša Žibert, Lejla Pamić, Tjaša Senčar in Sara Meden) ter se na najlepši način oddolžile za poraz v skupinskem delu. Tretje mesto je pripadlo ekipi Ljubljana East U23 (Ana Šarić, Ana Dora Jeras, Ajda Burgar, Ema Lapajne).

Lepo število gledalcev je v športni dvorani spremljalo zelo izenačene in kakovostne dvoboje najboljših slovenskih ženskih ekip v košarki 3x3. Po porazu v skupinskem delu, so dekleta ekipe Ljubljane East v finalu, z odličnim metom od daleč, že v začetku srečanja nakazala, da se želijo oddolžiti za poraz v podaljšku tekme skupinskega dela. Ob koncu so zasluženo slavile z 21:9. Karavana košarke 3x3 sedaj svojo pot nadaljuje v Ajdovščini, kjer se bodo ekipe pomerile na 1. turnirju Državca že to soboto, 4. junija.

Finale:
Ljubljana East - Tosama Ladies 21:9

Končni vrstni red:
1. Ljubljana East
2. Tosama Ladies
3. Ljubljana East U23
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se