Nazaj

Dan košarke 3x3 za zaključek izjemne sezone

26
dec.
2017
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je v torek, 26. decembra, pripravila Dan košarke 3x3. S tem je počastila prelomno leto za to športno panogo, ki se je letos pridružila olimpijski družini. Na turnirju se je predstavilo več kot 60 mladih košarkarjev in košarkaric ter osem najboljših slovenskih ekip v iztekajoči sezoni.

Za slovensko košarko 3x3 je izjemno uspešno leto. Članska reprezentanca se je na evropskem prvenstvu okitila s srebrno medaljo, uspeh pa so dopolnili s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu. Zelo uspešna je bila tudi reprezentanca do 18 let, ki je na svetovnem prvenstvu zasedla tretje mesto. Reprezentanca do 23 let je z izjemnimi rezultati blestela v svetovni ligi in postala zmagovalec omenjenega tekmovanja.

Uspehi na klubskem nivoju niso prav nič zaostajali za reprezentančnimi. Ljubljana je osvojila Masters v Kanadi, bila druga na Češkem in Madžarskem, sezono pa zaključila s petim mestom na finalnem turnirju World Toura. Še uspešnejši so bili Pirančani, ki so z zmago na Kitajskem in drugim mestom na Japonskem, na koncu zasedli tretje mesto na finalnem turnirju WT. Na osmem mestu je sezono končala ekipa Kranja.

Pod streho smo uspešno spravili še 14. sezono državnega prvenstva, Ljubljana pa je sploh prvič v zgodovini gostila mednarodni turnir FIBA Challenger.

Kot zaključek izjemne sezone Košarkarska zveza Slovenije pripravila Dan košarke 3x3. V dopoldanskem času je bil opravljen pregledni trening za fante in dekleta, ki so kandidati za reprezentanco do 18 let. Kasneje pa so se kandidati pomerili še v turnirju. Zmaga na članskem turnirju je na koncu pripadla košarkarjem 3x3 Piran.

Na turnirju so se predstavile:

  • Piran (slovenska članska reprezentanca - 2. mesto na evropskem prvenstvu in 3. mesto na finalnem turnirju WT),
  • Gladni vukovi (slovenska reprezentanca U23 in zmagovalci svetovne lige U23),
  • SLO U18 (slovenska reprezentanca U18 - 3. mesto na svetovnem prvenstvu),
  • Logatec (državni prvaki v članski konkurenci)
  • Oskar Trbovlje (prvaki v kategoriji rekreativcev)
  • Masamajka (državni prvaki v kategoriju U17)
  • T3XM (podprvaki v kategoriji rekreativcev)
  • Lesce

Zaradi poškodb sta udeležbo na turnirju odpovedali ekipi Kranja in Ljubljane.

Matic Vidic, vodja tekmovanj in selektor reprezentanc 3x3:
"Na zaključnem dejanju sezone 2017 so se so se skozi nacionalni program ter turnir predstavili fantje in dekleta v kategoriji do 18 let. Na članskem turnirju pa so sodelovale najboljše ekipe v letu 2017 na klubskem in reprezentančnem nivoju. Žal sta zaradi težav s poškodbami manjkali ekipi Ljubljane in Kranja. Na delu smo videli 60 kandidatov za reprezentanco do 18 let ter najboljše posameznike v članski konkurenci. Vsem ekipam bi se zahvalil in jim zaželel uspešno delo tudi v prihodnji sezoni"

Simon Finžgar, slovenski članski reprezentant in košarkar 3x3 Piran:
"Za nami je odlično organiziran turnir. Po daljšem odmoru se je bilo lepo ponovno videti z ekipami, s katerimi smo se merili poleti. Za ekipo 3x3 Piran je najuspešnejša sezona doslej. Odlično smo se odrezali tudi v reprezentančnem dresu. Žal nam je, da nam na svetovnem prvenstvu ni uspelo priti do želene medalje. V prihodnji sezoni si želimo še izboljšati položaj na lestvici ter se iz obeh velikih mednarodnih tekmovanj vrniti z odličjem."

Aleš Kunc, košarkar 3x3 Ljubljana:
"Veseli me ideja Košarkarske zveze Slovenije, da se sezona zaključi z druženjem pod košarkarskimi obroči. Turnir je odlična priložnost, da se srečamo in pogovorimo z ekipami, s katerimi smo igrali poleti. Za nami je dobra sezona, lahko pa bi pokazali tudi več. Osvojili smo en turnir World Toura in en Challenger ter še nekajkrat igrali v finalu. Na finalnem turnirju WT nam je na koncu zmanjkalo malce sreče, da bi v težkih igralnih pogojih, ki so bili na Kitajskem, stopili na najvišjo stopničko."

Milan Kovačević, slovenski reprezentant U23 in košarkar ekipe Gladni vukovi:
"Menim, da je takšen turnir odlična oblika druženja in pravi zaključek sezone. Košarka 3x3 se iz leta v leto razvija in postaja bolj popularna. Z reprezentanco U23 smo postali zmagovalci svetovne lige, tudi kot ekipa smo se prvič predstavili na mednarodni sceni."

Jure Ličen, košarkar ekipe MasaMajka in udeleženec nacionalnega programa:
"Turnir in trening kandidatov za reprezentanca U18 sta odlična priložnost, da pokažemo svoje znanje in se spoznamo z novimi igralci. Zelo dobro je, da smo z nacionalnim programom začeli tako zgodaj, čeprav imamo reprezentančne akcije in turnirje šele poleti. Priložnost, da mladinska ekipa zaigra na članskem turnirju, je za nas izjemna, saj se lahko pomerimo z najboljšimi ekipami v Sloveniji ter tako pridobimo neprecenljive izkušnje."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se