Nazaj

Borovniški košarkarji pripravili vsakoletni Dan košarke

19
dec.
2017
  • Novice

Ljubljana - V soboto, 16. decembra, so borovniški košarkarji pripravili vsakoletni Dan košarke, na katerem so se predstavile vse generacije igralk in igralcev. Letošnji pa je bil prav poseben, saj je v Borovnico na ogled prispel pokal evropskih prvakov in zlata medalja.

Zlato medaljo je kot pomočnik selektorja prejel tudi Aleksander Sekulić, ki je rojen v Borovnici (njegova mati je domačinka Mojca, nekdaj Žerjav). V nabito polni dvorani nad vrtcem sta se krajše prireditve poleg župana, udeležila tudi novi selektor slovenske reprezentance Rado Trifunovič in Saša Dončić.

Prisotne sta najprej pozdravila vodja košarkarske sekcije Karel Nikolavčič in župan, nato je sledila slikovna predstavitev zgodovine dosedanjih evropskih prvenstev ter pot do zlate medalje na zadnjem prvenstvu. Tega sta zanimivo komentirala oba gosta, ki sta bila v živo priči zgodovinskega uspeha košarkarjev v Istanbulu.  Odgovarjala sta tudi na vprašanja prisotnih. Projekcija je bila opremljena še z zanimivi fotografijami Borovničanov, ki so se kot zvesti navijači udeleževali evropskih in svetovnih prvenstev doma in v tujini.

Rado je poleg knjige, ki je bila izdana ob 50. letnici košarke v borovniški kotlini, prejel tudi spominsko sliko kot član mlade reprezentance Slovenije, ki je leta 1993 gostovala v Borovnici. Program je povezoval dolgoletni predsednik KK Borovnica in sedanji član veteranske ekipe Slovenija M65+ Franjo Modrijan. Po končani predstavitvi je sledil ogled pokala in medalje ter fotografiranje ob tem.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se