Nazaj

3x3: Ljubljana zmagovalka Mastersa v Mehiki!

09
sep.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana/Ciudad de México - V soboto in nedeljo je v Mehiki potekal 3x3 turnir serije Masters, na katerem sta nastopili dve slovenski ekipi. Ekipa Ljubljane je z izjemno igro prišla do končne zmage ter vozovnice za zaključni turnir, Piran je izpadel v četrtfinalu. 
Avtor: KZS/Lenart

Ljubljančani turnirja niso začeli najboljše. Izgubili so tekmo proti portoriški ekipi Ponce, nato pa v boju za četrtfinale brez večjih težav (17:10) ugnali indijski Delhi. Z drugega mesta so napredovali v četrtfinale, kjer jih je čakala ekipa Harlema. Slednji so v skupinskem delu ugnali Piran, ki je ob omenjenem porazu proti Američanom, ugnal argentinsko ekipo Bahia Blanca. V četrtfinalu pa je bila tekmec Primorcev ekipa Ponce iz Portorika. 

Izločilni boji so se začeli z izjemnim obračunom med Harlemom in Ljubljano. Tekmo so za točko dobili fantje iz slovenske prestolnice in si tako zagotovili mesto med najboljšimi štirimi ekipami. Slednje pa ni uspelo Pirančanom, ki so izgubili z moštvom Ponce (21:18). 

V konkurenci je tako ostala zgolj še ena slovenska ekipa, ki pa je turnir zaključila na najvišji stopnički. Ljubljana se je v polfinalu znesla nad Rio de Janeirom (22:9), v finalu pa je sledil ponoven obračun s portoriško ekipo. Ljubljančani so se košarkarjem iz omenjene karibske države oddolžili za poraz v skupinskem delu in prišli do velike zmage ter vozovnice za zaključni turnir.

Dres Ljubljane so nosili Jasmin Hercegovac, ki je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja turnirja, Blaž Črešnar, Dejan Mlakar in Želimir Zagorac. Na drugi strani so barve Pirana branili Simon Finžgar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Adin Kavgić.

POVEZAVA NA URADNO SPLETNO STRAN

IZLOČILNI BOJI:

FINALE:
Ljubljana : Ponce 21:17

POLFINALE:
Ljubljana : Rio de Janeiro 22:9

ČETRTFINALE:
Harlem : Ljubljana 20:21
Ponce : Piran 21:18

SPORED TEKMOVANJA:

Skupina A:
Piran (SLO) : Bahia Blanca (ARG) 21:19
Harlem (ZDA) : Bahia Blanca (AGR) 21:10
Piran (SLO) : Harlem (ZDA) 14:21
Lestvica:
1. Harlem 2/2/0/42
2. Piran 2/1/1/35
3. Bahia Blanca 2/0/2/29

Skupina C:
Ljubljana (SLO) : Ponce (PUR) 18:20
Delhi (IND) : Ponce (PUR) 21:17
Ljubljana (SLO) : Delhi (IND) 17:10
Lestvica:
1. Harlem 2/1/1/37
2. Ljubljana 2/1/1/35
3. Delhi 2/1/1/31

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se