Nazaj

Znanih 64 udeležencev Nova KBM prve sobne košarkarske lige

30
mar.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Navdušeni sobni košarkarji so na Instagram profilu Košarkarske zveze Slovenije (@kzs_si) točno ob 10. uri dočakali kvalifikacijski izziv za vstop v redni del tekmovanja Nova KBM prve sobne košarkarske lige. Kot se za uvod spodobi, prvi izziv ni bil pretežak in ni trajalo dolgo, da se je seznam 64 igralcev zapolnil. Prvi krog glavnega dela tekmovalce čaka že v torek ob 10. uri.


Navodila za kvalifikacijski izziv so bila sila preprosta. Sobni košarkarji so provizoričen koš (npr. lonec) morali postaviti ob steno ali vrata ter z razdalje treh dolgih korakov iz sedečega položaja doseči tri zaporedne koše. Ob pogoju, da se je uporabljena žoga (npr. nogavice) v koš morala odbiti od stene.

Izziva se je na svojih Instagram profilih lotilo več kot 100 tekmovalcev, nalogo je uspešno opravilo 97 sobnih košarkarjev, a kot velevajo pravila, se jih je v glavni del tekmovanja uvrstilo 64 najhitrejših. Mesta v tekmovanju Nova KBM prve sobne košarkarske lige so bila zapolnjena v slabih štirih minutah.

Seznam štiriinšestdesetih tekmovalcev, ki so si spretno priigrali nastop v glavnem delu Nova KBM prve sobne košarkarske lige najdete na Instagram profilu Košarkarske zveze Slovenije. Na @kzs_si pa spremljajte tudi nadaljnji razplet lige, saj bodo ob koncu vsakega izziva objavljeni sobni košarkarji, ki so se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.
 

Časovnica tekmovanja:
31. marec, ob 10. uri – 2. izziv (Top 64)
1. april, ob 10. uri – 3. izziv (Top 32)
2. april, ob 10. uri – 4. izziv (Top 16)
3. april, ob 10. uri – 5. izziv (Top 8)
4. april, ob 10. uri – 6. izziv (Finalni turnir)

Nova KBM prva sobna košarkarska liga se torej z novim, malo zahtevnejšim izzivom nadaljuje že v torek ob 10. uri. Potekala bo vse do sobote, ko nas čaka veliki zaključek s štirimi najbolj natančnimi in spretnimi sobnimi košarkarji, ki se bodo potegovali za lepe nagrade. Vsi udeleženci finalnega turnirja bodo prejeli praktične nagrade, zmagovalec pa si bo lahko dneve po osvojitvi naslova prvaka krajšal s Sony Play Station 4. V vitrini mu bo družbo delal pravi pokal za prvaka Nova KBM prve sobne košarkarske lige.

S sodelovanjem v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi se strinjaš z naslednjimi pogoji sodelovanja:
NOVA KBM PRVA SOBNA KOŠARKARSKA LIGA - SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA

Ostani doma ter iz domače sobe navduši košarkarski svet.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se