Nazaj

Zmagi Celja in Triglava za začetek 2. dela tekmovanja v 1. SKL za ženske

06
jan.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjima tekmama v Celju in Ljubljani se je začel drugi del tekmovanja v 1.SKL za ženske. Celjanke so suvereno premagale Konjičanke, v derbiju pa so Triglavanke pred televizijskim avditorijem premagale Ježico.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Sreda, 6. januar


CINKARNA CELJE : PRO-BIT KONJICE 109:40 (25:19, 35:9, 23:4, 26:8)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Cinkarne Celja in Pro-Bit Konjic so s tekmo v Celju odprle drugi del tekmovanja v 1.SKL za ženske. Celjanke so veljale za absolutne favoritinje tekme in gostje so držale ritem z domačo ekipo le do konca prve četrtine. Nato pa so domače igralke začele pravi vihar in tekmice dobesedno odpihnile z igrišča, saj je rekordna razlika na tekmi znašala kar 70 točk v korist igralk iz Celja. Aktualne državne prvakinje so bile boljše v prav vseh elementih igre (met iz igre 61%:23%, skok 51:28,  podaje 28:10, izgubljene žoge 15:24) in zmaga domače ekipe nikoli ni bila vprašljiva.
Pri domači ekipi je blestela Snežana Bogićević, ki je dosegla 31 točk in iz igre metala kar 79%, sledila pa ji je Sara Garič, ki je dosegla 14 točk. Pri Konjičankah se je izkazala edino Tia Tajhar, ki je dosegla kar polovico točk svoje ekipe in je tekmo končala pri 20 točkah.
V drugem kolu bodo Celjanke 9. januarja doma gostile ekipo Ježice, Konjičankam pa isti dan v goste pridejo igralke iz Grosuplja.

JEŽICA : TRIGLAV 41:58 (11:17, 11:6, 9:23, 10:12)
CELOTNA STATISTIKA
V derbiju prvega kola drugega dela 1.SKL za ženske, so igralke Ježice doma gostile ekipo Triglava in v tekmi, katere direkten prenos si je bilo moč ogledati na televiziji Sportklub, so se na koncu veselile gostje. To je bil prvi domači poraz Ježice v aktualni sezoni 1.SKL za ženske. Na pomembnost derbija je kazalo dejstvo, da je bilo v prvem polčasu doseženo majhno število košev, tekmo pa so bolje odprle gostujoče igralke. Ježičanke so jih celoten prvi polčas lovile in na glavni odmor so Triglavanke šle le s točko prednosti (22:23). V drugem polčasu sta bili ekipi rezultatsko približno poravnani prvih pet minut, nato pa so gostje z delnim izidom 15:2, med 25. in 30. minuto tekme naredile odločilen korak k zmagi. Po tem se Ježičanke v zadnji četrtini tekme niso več zmogle pobrati in zmaga je odšla zasluženo v Kranj. Obe ekipi sta imeli slab izkoristek meta iz igre (Ježica 23%, Triglav 30%), najbolj pa bode v oči ogromna razlika v skokih, saj so jih Gorenjke imele kar 30 več (63:33). Kar tri gostujoče igralke so dosegle dvomestno število skokov (Burgar 12, Kramžar 16, Vrečar celo 20!!).
Pri domači ekipi je bila edina dvomestna pri številu doseženih točk Nina Jesenšek, ki jih je dosegla 13, pri gostjah pa bila najboljša strelka Gala Kramar, ki je dosegla 12 točk, Ajda Burgar pa ji je sledila z enajstimi.
V drugem kolu bodo Ježičanke 9. januarja gostovale v Celju, Triglav pa bo isti dan v Kranju odigral še eno tekmo z ekipo iz Ljubljane, tokrat z Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se