Nazaj

Zaključeno 3. kolo v 1. SKL za ženske

10
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjimi tremi tekmami, ki so se odigrale v Ljubljani, Mariboru in Kranju, se je zaključilo 3. kolo v 1.SKL za ženske.  Dvoboj v Ljubljani je bil rezultatsko dokaj izenačen le v prvem polčasu, na koncu so se zmage veselile Ilirijanke, Ježica je bila zanesljiva v Mariboru, igralke Jasmin sport Ledite pa se iz kratkega gostovanja v Kranju domov vračajo manj zadovoljne od ekipe Triglava.
FOTO: ŽKD Akson Ilirija

1. SKL ZA ŽENSKE
3. kolo
Sobota, 10. oktober


AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 74:54 (15:11, 11:22, 29:10, 19:11)
CELOTNA STATISTIKA
V drugi tekmi 3. kola 1.SKL za ženske sta se v Ljubljani pomerili ekipi Akson Ilirije, ki je iskala svojo prvo zmago v sezoni in Pro-Bit Konjic, ki si je pred tekmo želela doseči svojo drugo zmago v sezoni. Po izenačeni prvi četrtini, v kateri so si domačinke priigrale majno prednost štirih točk, so gostje v drugi četrtini zaigrale bolj podjetno in na odmor odšle s prednostjo sedmih točk. Nato je sledil odličen drugi polčas, ki ga je Akson Ilirija dobila kar za 27 točk, predvsem po zaslugi odlične igre v tretji četrtini, ki so jo Ilirijanke, ob delnem rezultatu 14:0, dobile kar za 19 točk. Po zaslugi enajstih zadetih metov za tri točke in enajstih skokov več so domačinke tekmo nato mirno pripeljale do konca.
Najboljša strelka pri domači ekipi je bila Sara Sambolič, ki je dosegla kar 27 točk, Tara Pulevič in Ana Vita Mićunović pa sta jih dosegli po 14. Pri gostjah je bila edina igralka z dvomestnim številom doseženih točk Ajša Sivka, ki jih je dosegla 11. V 4. kolu bo Akson Ilirija, 17. oktobra, gostovala v Grosuplju, Konjičanke pa isti dan ponovno gostujejo in sicer v Domžalah pri Jasmin sport Lediti.

MARIBOR : JEŽICA 44:84 (12:21, 12:23, 12:30, 8:10)
CELOTNA STATISTIKA
V tekmi, v kateri so Ježičanke veljale za absolutne favoritinje, so se Mariborčanke rezultatsko kosale z Ljubljančankami le do 7. minute srečanja, nato pa so igralke Ježice zagospodarile na igrišču in stalno povečevale prednost na tekmi, ki je v zadnji četrtini znašala tudi več kot 40 točk. Gostje iz Ljubljane so bile boljše v vseh najbolj pomembnih statističnih kazalcih, pri Mariboru je bila zopet vidna neučinkovitost pri metu za dve točki, prav tako bode v oči veliko število izgubljenih žog, saj so jih domačinke izgubile kar 28!
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Ksenja Hribljan, ki je dosegla kar 15 točk, Emilija Vrunč jih je dodala 10. Pri gostjah velja omeniti mlado Anjo Dragar, ki je dosegla 17 točk in Nikolino Delić, ki jih je dosegla 16. V 4. kolu se bo Maribor 17. oktobra odpravil na gostovanje na Gorenjsko, tam jih čaka ekipa Triglava, Ježica pa isto soboto doma gosti aktualne državne prvakinje, Cinkarno Celje.  

TRIGLAV : JASMIN SPORT LEDITA 77:53 (23:10, 18:15, 13:11, 23:17)
CELOTNA STATISTIKA
Triglavanke in njihove gostje, igralke Jasmin sport Ledite, so na zadnjem srečanju 3. kola iskale svojo drugo zmago v sezoni in s tem skok v zgornjo polovico lestvice 1.SKL za ženske. Začetek tekme je pripadel Kranjčankam, ki so prvo četrtino dobile z zelo spodobno razliko 13 točk. Domačinke so prednost iz prve četrtine stalno vzdrževale in jo za nekaj točk nadgrajevale skozi vse četrtine, zato domača zmaga kmalu ni bila več vprašljiva. Glavni razlogi za domačo zmago so bili zelo dober met za dve in tri točke Triglava (50% za dve točki in 47% za tri točke), Jasmin sport Ledita je bila v tem statističnem segmentu igre podpovprečna, saj je za dve točki metala 36%, za tri pa le 11%.
Pri Triglavankah je bila najboljša strelka Marta Vulović, ki je dosegla 18 točk, Zala Pavlič jih je dosegla 16. Pri Domžalčankah sta bili dve igralki dvomestni pri številu doseženih točk. Ela Stergar jih je dosegla 12, Maša Hlebec pa 10. V 4. kolu, 17. oktobra, Triglavanke zopet igrajo na domačem igrišču, kjer bodo gostovale igralke iz prestolnice Štajerske, Domžalčanke pa v istem dnevu doma pričakujejo dvoboj z ekipo Pro-Bit Konjic.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se