Nazaj

Za konec kvalifikacij #rakete še proti Islandkam

05
feb.
2021
  • Članice

Ljubljana – Slovenske košarkarice so z odliko opravile prvi del zadnjega cikla kvalifikacij za nastop na junijskem evropskem prvenstvu ter z zmago nad Bolgarijo dokončno potrdile vozovnico za Španijo oziroma Francijo. Ob tem Slovenke poleg Srbije in Belgije ostajajo edine neporažene v kvalifikacijah in #rakete so odločene, da bo tako ostalo tudi po sobotnem dvoboju proti Islandiji. Tekmo z začetkom ob 17. uri boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Kanalu A.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

6. kolo – sobota, 6. februar 2021
ob 17.00 – SLOVENIJA : ISLANDIJA (prenos na Kanalu A)

ob 20.00 – BOLGARIJA : GRČIJA                

Po četrtkovih tekmah so si nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila španska Valencia in francoski Strasbourg, poleg Slovenije zagotovili še Hrvaška in Bosna Hercegovina. Omenjena trojica je tako v družbi osmerice, ki jo tvorijo Belgija, Srbija in Švedska ter kot gostiteljici prvenstva še Francija in Španija. Preostalih osem udeleženk prvenstva stare celine bo prineslo sobotno zadnje kolo kvalifikacij.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Slovenke so se z Islandkami pomerile trikrat ter vse tri obračune tudi prepričljivo dobile. Nazadnje lanskega novembra v mehurčku na Kreti, ko so zmagale s 94:58. V aktualnih kvalifikacijah so košarkarice Islandije zabeležile pet porazov.

VSE O REPREZENTANCI ISLANDIJE

Dekleta poimenovana #rakete

Navijači slovenske košarke so v kampanji Košarkarske zveze Slovenije in Radia 1 v zadnjem tednu dni izbirali ime slovenske ženske članske reprezentance. Odziv košarkarskih navdušencev je bil odličen, saj je v akciji sodelovalo več kot 500 navijačev, ki so podali blizu 300 predlogov.

Dekleta je tako čakala zelo zahtevna naloga, da so izmed podanih predlogov izbrala najljubšega. Na koncu je padla soglasna odločitev, da slovenske košarkarice postanejo #rakete. Raketa je namreč del oziroma prostor na košarkarskem igrišču, prav tako pa ime odlično označuje samo igro slovenske reprezentance. Ta je hitra ter atraktivna in prepričani smo, da bodo dekleta z novim imenom in pod koši, tudi z raketnim pogonom, še bolj prepoznavna.

Slavko Duščak, v.d. selektorja slovenske ženske članske reprezentance:
"Po težko priigrani zmagi proti Bolgariji je pred nami že nova tekma. Reprezentanca Islandije je zelo specifična ekipa. Nima ekstremno visokih igralk, zato pa zelo veliko in hitro tečejo, večina igralk pa je nevarnih pri metih z razdalje. V obrambi igrajo zelo ozko in puščajo odprte mete. Mi se bomo na tekmo dobro pripravili in verjamem, da bomo prikazali dobro predstavo. Igra bo slonela na agresivni obrambi, ki nam bo omogočala hitre protinapade.''

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
" Cilj pred tekmo z Islandijo je jasen. Te kvalifikacije želimo zaključiti neporažene. Vemo kakšne so tekme z nasprotnicami, ki gojijo specifično igro. Jih ne podcenjujemo, v teh dveh treningih se bomo dobro pripravile in šle v tekmo na vso moč. Ni veliko filozofije, gremo po zmago.''

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE
PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se