Nazaj

Za evropski uvod visok poraz Celjank

24
okt.
2018
  • Tekmovanja

Ljubljana - Košarkarice Cinkarne Celja so neuspešno začele sezono evropskega pokala. Na gostovanju v madžarskem Szekszardu so Celjanke na tekmi 1. kroga skupine H izgubile visoko s 56:90.
Avtor: KZS/STA

EUROCUP WOMEN, 1. kolo:

Sreda, 24. oktober:
KSC SZEKSZARD : CINKARNA CELJE 90:56 (20:8, 28:15, 19:14, 23:19)
Eldebrink 27 (6 skokov, 9 asistenc); Bessard 18 (5 skokov), White (5 skokov), Friškovec (8 skokov) in Ocvirk po 12.
STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje niso novinke v evropskih tekmovanjih, a se vanje vračajo po dolgih 12 letih premora. Sezona 2018/19 bo za celjski klub že deveta v evropskih pokalih, dosedanja statistika je bila 38 tekem, osem zmag, 30 porazov. Zadnja tekma do danes je bila decembra 2006 proti Medveščaku.

Celjanke v letošnjem pokalu igrajo v predtekmovalni skupini H, kjer so ob Madžarkah še češki Nymburk in slovaški Ružomberok. V skupini bodo igrale po sistemu vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh, predtekmovanje so bo končalo 13. decembra. V naslednjem krogu bodo celjske košarkarice igrale 30. oktobra doma proti Nymburku.

Danes se je hitro pokazalo, da se Celjanke enemu od favoritov tega tekmovanja ne bodo mogle zoperstaviti. Visoko so izgubile že prvo četrtino, razlika pa je potem počasi naraščala in že dolgo pred koncem tekme je bilo jasno, da bo zmaga ostala na Madžarskem.

Pri Celjankah se je najbolj izkazala Rangie Bessard z 18 točkami, po 12 pa so jih dodale še Zala Friškovec, Larisa Ocvirk in Chatrice White. Pri domačih je najbolj izstopala Frida Eldebrink s 27 točkami.

Celjanke se bodo v 2. kolu evropskega pokala pomerile z ekipo Nymburka. Tekma bo na sporedu v torek, 30. oktobra, ob 18. uri, v dvorani Gimnazija Celje - Center.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se