Nazaj

V zaostalih tekma 8. kola 1.SKL za ženske zanesljivi zmagi Triglava in Ježice

08
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice v 1.SKL za ženske so danes odigrale dve zaostali tekmi v 8. kola 1.SKL za ženske. Triglav je v Grosuplju v drugem polčasu upravičil vlogo favorita in zmagal, Ježica pa je v Domžalah storila enako. Do konca tedna bodo odigrane še tekme 12. kola.

1. SKL ZA ŽENSKE
8. kolo
Torek, 8. december


GROSUPLJE : TRIGLAV 47:63 (9:12, 15:14, 10:16, 13:21)
CELOTNA STATISTIKA
V Grosuplju so domačinke pričakale ekipo Triglava, ki je v dosedanjem delu prvenstva izgubila le eno tekmo. Kljub temu, da je Triglav veljal za favorita, saj so Gorenjke vodilne na lestvici, se igralke Grosuplja niso ustrašile izziva in so bile v prvem polčasu popolnoma enakovredne.  Izenačena tekma je trajala vse do  26. minute srečanja, ko pa so favorizirane gostje naredile serijo 12:0 in nato do konca tekme niso izpustile vodstva iz rok. To pa je bilo v četrti četrtini dovolj za zanesljivo zmago. Triglavanke so največjo prednost naredile v delu igre, ki meri met za dve točki, saj so gostje v tem elementu igre metale 53%, domačinke pa le 22%.
Pri domači ekipi je bila bili najboljša strelka Tinkara Zoran, ki je dosegla 15 točk in je bila edina domača igralka z dvomestnim številom doseženih točk. Gostje so imele dve točkovno razpoloženi igralki, in sicer je Rebeka Abramovič dosegla 13 točk, Katja Kotnik pa jih je dodala 11. strelki Neža Šrot in Nina Jesenšek, ki sta dosegli vsaka po 12 točk, Nikolina Delić pa se lahko pohvali z najboljšim statističnim indeksom (20), saj je 11 točkam dodala kar 12 skokov. Pri Mariborčankah je bila edina z doseženim dvomestnim številom točk slovenska reprezentantka, Merisa Dautović, ki je dosegla 14 točk in enajstkrat uspešno skočila za odbito žogo.
Igralke Grosuplja bodo naslednjo tekmo igrale 12. decembra, ko bodo gostile Pro-Bit Konjice, Triglav pa dan prej čaka derbi 1. SKL za ženske, in sicer proti Cinkarni Celje.

JASMIN SPORT LEDITA : JEŽICA 63:81 (13:24, 10:25, 15:18, 15:14)
CELOTNA STATISTIKA
Na srečanju v Domžalah sta se srečali ekipi Jasmina sport Ledite in Ježice. Domačinke so potihoma upale, da bodo nedavni porazi Ježice (čeprav v derbijih prvenstva) mogoče vplivali na gostitelje, a se to preprosto ni zgodilo in Ježičanke so od začetka tekme zagospodarile na parketu. Ker so si po prvem polčasu igralke Ježice priigrale kar 26 točk prednosti, so lahko drugi polčas preprosto kontrolirale in do konca tekme vprašanja zmagovalca ni bilo več.  Poleg vsega so domačinke izgubile kar 27 žog in možnosti za uspeh so bile premajhne.
Pri domači ekipi se je strelsko najbolj izkazala Maša Hlebec, ki je dosegla 13 točk, Eva Zoja Dolanc jih je dosegla 11. Najboljša strelka gostujoče ekipe je bila Ana Šarič, ki je dosegla 24 točk, Katja Sever pa jih je dosegla 11.
Jasmin sport Ledita bo v petek, 11. decembra v gosteh igrala v Mariboru, Ježica pa bo v soboto, 12. decembra igrala ljubljanski derbi proti Akson Iliriji.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se