Nazaj

V zaostali tekmi 7. kola 1.SKL za ženske Mariborčanke zmagale v prestolnici

25
nov.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zaostali tekmi 7. kola so igralke Maribora gostovale v Ljubljani in po odlični igri v drugi in tretji četrtini domov odnesle poln plen, ter tako potem ko od začetka sezone niso niti enkrat zmagale, v štirih dnevih zmagale že drugič zapored. V petek in soboto sledijo štiri tekme 10. kola v 1.SKL za ženske.
FOTO: ŽKD Ilirija

1. SKL ZA ŽENSKE
7. kolo
Sreda, 25. november


AKSON ILIRIJA : MARIBOR 55:63 (19:14, 9:21, 7:19, 20:9)
CELOTNA STATISTIKA
V Ljubljani so v zaostali tekmi 7. kola gostovale igralke Maribora, ki so pred štirimi dnevi zmagale svojo prvo tekmo v 1.SKL za ženske v sezoni 2020/2021. Kot je bilo zapisano v Tedenskem napovedniku članskih tekem pod okriljem KZS v tem tednu, je bilo vprašanje ali jih bo ta prva zmaga motivirala, da nadaljujejo niz zmag še naprej in prav to se je zgodilo. Po prvi četrtini, ki so jo igralke Aksona Ilirije dobile s prednostjo petih točk, so Mariborčanke v naslednjih dveh četrtinah dobesedno zagospodarile na igrišču in v tem delu igre dosegle 40 točk, medtem, ko so Ilirijanke v dvajsetih minutah druge in tretje četrtine dosegle le 16 točk. V zadnjo četrtino so tako Mariborčanke krenile z najvišjo prednostjo na tekmi, ki je znašala 19 točk. Kljub temu, da so Ljubljančanke zadnjo četrtino dobile za 11 točk, zmaga Štajerk ni bila več vprašljiva in tako je ekipa Maribora v štirih dneh dosegla dve zaporedni zmagi, potem ko pred tem v sezoni sploh še ni zmagala. Ilirijanke so veliko poizkušale z meti za tri točke a bile nenatančne (met za tri točke je bil pri domači ekipi le 19%) in imele več izgubljenih žog od gostij, ekipa Maribora pa je imela več priložnosti za doseganje točk, saj so na koš vrgle kar 14 žog več od Aksona Ilirije (68:54).
Pri Aksonu Iliriji nobena igralka ni presegla meje 10 točk, najboljša strelka je bila Eliza Pintar, ki jih je dosegla 9. Mariborčanke so prišle do zmage na krilih točk Merise Dautović, ki jih je dosegla 20, ob tem pa dosegla kar 19(!!) skokov, Ksenja Hribljan in Tiana Meglič Šteharnik pa sta dodali vsaka po 13 točk.  
Igralke Aksona Ilirije bodo v 10. kolu, 27. novembra, gostovale v Slovenskih Konjicah, Maribor pa isti dan zopet potuje v Ljubljano, a tokrat se bodo igralke pomerile proti drugemu ljubljanskemu prvoligašu, ekipi Ježice. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se