Nazaj

V zaostali tekmi 10. kola 1.SKL za ženske zmaga Akson Ilirije

10
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zaostali tekmi 10. kola 1.SKL za ženske so igralke Akson Ilirije gostovale v Slovenskih Konjicah in po furiozni zadnji četrtini zanesljivo premagale domačo zasedbo. V petek in soboto bodo odigrane tekme 12. kola.

1. SKL ZA ŽENSKE
10. kolo
Četrtek, 10. december


PRO-BIT KONJICE : AKSON ILIRIJA 59:78 (11:18, 19:20, 16:12, 13:28)
CELOTNA STATISTIKA
V Slovenskih Konjicah so v zaostali tekmi 10. kola gostovale igralke Akson Ilirije. Obe ekipi sta pred tekmo na svojem kontu imeli po tri zmage in tekma je bila lepa priložnost, da se z ena od ekip z današnjo zmago približa zgornjemu delu lestvice. Na samem začetku je Akson Ilirija prvo četrtino zaključila s solidno prednostjo sedmih točk, po izenačeni drugi četrtini pa so šle Ljubljančanke na veliki odmor s prednostjo osmih točk. V tretji četrtini so se igralke iz Konjic na koncu gostjam približale le na štiri točke zaostanka in obetala se je zelo zanimiva zadnja četrtina tekme. A zgodila se je strelsko zelo navdahnjena igra Ilirijank v zadnji četrtini, v kateri so dosegle kar 28 točk in tekmo rešile v svojo korist kar nekaj minut pred njenim koncem. Ilirijanke so prišle do zmage po zaslugi odličnega meta za tri točke (44%), zadele so kar 11 trojk (od tega jih je Ana Vita Mićunovič dosegla kar 5). Pot do zmage gostij pa so, na žalost, tlakovale tudi Konjičanke, predvsem z izjemno slabim izvajanjem prostih metov, saj so jih zgrešile kar 16 (11-27)- Prav tako so bile igralke s klopi gostujoče ekipe strelsko bolj razpoložene od domače klopi in so dosegle 15 točk več (26:41).
V vrstah domače ekipe je bila najboljša strelka Teja Črešnik, ki je dosegla 14 točk, Eva Brdnik pa je bila edina druga igralka domačink, ki je presegla mejo doseženih 10 točk, saj jih je dosegla 11, temu dosežku pa je dodala še 10 skokov. Pri Aksonu Iliriji je bila strelsko najbolj razpoložena Ana Vita Mićunović, ki je dosegla 19 točk (5 trojk), Sara Sambolić pa je prispevala 16 točk.
Konjičanke bodo naslednjo tekmo odigrale že v soboto, ko bodo gostovale v Grosuplju, igralke Aksona Ilirije pa bodo isti dan odigrale ljubljanski derbi, proti Ježici.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se