Nazaj

V zadnji tekmi 2. kola 1.SKL za ženske zmaga ostala v Grosuplju

03
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zadnji tekmi 2. kola 1.SKL za ženske, ki je potekala v Grosuplju, so domačinke premagale gostujočo ekipo iz Maribora.
FOTO: ŽKK Grosuplje

1. SKL ZA ŽENSKE
2. kolo
Sobota, 3. oktober

GROSUPLJE : MARIBOR 
67:50 (18:14, 17:7, 7:16, 25:13)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Grosuplja in ekipa Maribora sta se sestali prvič v sezoni 2020/2021 in za obe ekipi je bila to priložnost za prvo zmago v sezoni. Po precej izenačeni prvi četrtini so domačinke v drugi prišle do bolj otipljive prednosti, saj so ob polčasu vodile že za 14 točk. Vendar so se gostje ob polčasu zbrale in nato razliko ob koncu tretje četrtine zmanjšale le na 5 točk prednosti za domačinke. V zadnji četrtini pa noto popustile, saj so jim igralke Grosuplja nasule kar 25 točk v tem delu igre in zanesljiva zmaga je ostala v Grosuplju. Igralke Grosuplja so na tekmi imele kar 21 skokov več, prav tako pa so bile boljše v metu iz igre, saj so za dve točki metale 40%, Mariborčanke pa samo 28%, za tri točke pa je ekipa Grosuplja meta 34%, medtem ko gostje iz Maribora v tem segmentu igre niso blestele in so metale le 11%. Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Dunja Novovič in Ana Hrbljan, ki sta obe dosegli po 12 točk, pri Mariborčankah pa sta Ksenja Hribljan ter Tiana Meglič Šteharnik dosegli po 10 točk.
V 3. kolu igralke Grosuplja že v sredo, 7. oktobra, gostujejo v pri državnih prvakinjah v Celju, medtem ko bo imela ekipa Maribora v naslednjem tednu dvojni spored, saj v torek, 6. oktobra, najprej v domači dvorani igra tekmo 6. kola proti Cinkarni Celje, v soboto, 10. oktobra, pa bodo Mariborčanke v tekmi 3. kola gostile igralke Ježice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se