Nazaj

V vnaprej odigrani tekmi 9. kola 1.SKL za ženske Cinkarna Celje z zanesljivo zmago iz Slovenskih Konjic

03
nov.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Slovenskih Konjicah je bila vnaprej odigrana tekma 9. kola 1.SKL za ženske. V njej so igralke Cinkarne Celje zanesljivo premagale domačo ekipo Pro-Bit Konjice.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
9. kolo
Torek, 3. november


PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 48:80 (10:18, 21:22, 10:22, 7:18)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Cinkarne Celje so v vnaprej odigrani tekmi 9. kola 1.SKL za ženske gostovale v Slovenskih Konjicah. Čeprav v letošnji sezoni aktualne državne prvakinje niso tako suverene, zavoljo svoje mladosti, so v tem srečanju še vedno veljale za favoritinje. Ta sloves so tudi upravičile, saj so zanesljivo zmagale z razliko 32 točk. V prvem polčasu se je domača ekipa solidno postavila po robu Celjankam, v 16. minuti je zaostajala le za 4 točke (22:26), a je v drugem polčasu zasedba Celja vseeno vnovčila razliko v kvaliteti, ki obstaja med tema dvema ekipama. Prednost se je v drugem polčasu stalno povečevala, Konjičanke pa s podpovprečnim metom za dve točki (23%) in slabšim skokom (Cinkarna Celje je dosegla 12 skokov več) na kaj več kot visok poraz niso mogle računati.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Tia Tajhar, ki je dosegla 12 točk, Tea Ramšak jih je dodala 10. Za gostje je odlično tekmo odigrala Mojca Jelenc, ki je dosegla kar 28 točk, z odličnim metom iz igre (75%), mlada Lea Bartelme, pa je dosegla 14 točk.
Konjičanke bodo ta teden še enkrat stopile na parket, saj bodo 7. novembra odigrale domačo tekmo 8. kola proti Mariboru, Celjanke pa bodo naslednjo tekmo odigrale šele 18. novembra, ko bodo v zaostali tekmi 7. kola gostile ekipo Jasmina sport Ledite.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se