Nazaj

V vnaprej odigrani tekmi 6. kola 1.SKL za ženske zmaga Cinkarne Celja

06
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V vnaprej odigrani tekmi 6. kola 1.SKL za ženske so aktualne državne prvakinje, igralke Cinkarne Celja, brez posebnih težav premagale ekipo Maribora.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
6. kolo
Torek, 6. oktober


MARIBOR : CINKARNA CELJE 57:94 (15:27, 16:22, 8:24, 18:21)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Cinkarne Celje so v vnaprej odigrani tekmi 6. kola 1.SKL za ženske gostovale v Mariboru. Pred srečanjem so veljale za absolutne favoritinje in to vlogo so na tekmi tudi upravičile. Po začetnih 5:4 v korist Maribora so hitro prevzele pobudo in svojo prednost povečevale dokaj enakomerno skozi celotno srečanje. Celjanke so bile premočne v skoku (40:25) in zadele fantastičnih 75% metov za dve točki, zato zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. Mariborčanke so zaigrale bolj sproščeno le v zadnji četrtini, ko je bil zmagovalec tekme že odločen in so ta del igre izgubile le za 3 točke. Tekma pa je sicer postregla tudi z velikim številom izgubljenih žog, skupaj kar 47. V tem segmentu igre sta bili ekipi presenetljivo izenačeni (Maribor 24, Cinkarna Celje 23). Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Merisa Dautović, ki je dosegla 16 točk in Emilija Vrunć, ki jih je dodala 13. Pri zmagovalkah pa je bila zopet najboljša strelka mlada Zoja Štirn, ki je dosegla 18 točk, Mojca Jelenc pa jih je dodala 15 in podelila fantastičnih 7 blokad!
Celjanke bodo nadaljevali tekmovanje v 3. kolu že jutri, 7. oktobra, ko doma gostijo Grosuplje, v soboto, 10. oktobra, pa bodo Mariborčanke v tekmi 3. kola gostile igralke Ježice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se