Nazaj

V vnaprej odigrani tekmi 14. kola 1.SKL za ženske Triglav suvereno premagal Pro-Bit Konjice

23
nov.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Dekleta v 1.SKL pridno izkoriščajo proste termine za odigravanje tekem. Tako je bila danes vnaprej odigrana tekma 14. kola, v Kranju, kjer je domači Triglav zanesljivo premagal gostje iz Slovenskih Konjic.

1. SKL ZA ŽENSKE
14. kolo
Ponedeljek, 23. november


TRIGLAV : PRO-BIT KONJICE 78:52 (21:11, 22:21, 23:16, 12:4)
CELOTNA STATISTIKA
V Kranju sta se v okviru vnaprej odigrane tekme 14. kola v 1.SKL za ženske srečali ekipi Triglava in gostij iz Slovenskih Konjic, Pro-Bit Konjice. Kranjčanke, ki v tej sezoni igrajo odlično in so v sedmih tekmah pred tekmo s Pro-Bt Konjicami izgubile le enkrat, zato je pred tekmo veljalo, da bi bila morebitna zmaga Pro-Bit Konjic pomenila veliko presenečenje. Domačinke so tekmo začele v slogu favoritinj in v 5. minuti vodile že za 9 točk (13:4), prvo četrtino pa so zaključile z desetimi točkami prednosti. V drugi četrtini so prednost še povišale na 14 točk, nato pa so se gostje zbrale in z delnim rezultatom 20:9 prednost v 18. minuti zmanjšale le na tri točke in tekma je rezultatsko postala zelo zanimiva. Vendar se Kranjčanke niso pustile zmesti in so v slabih dveh minutah z delnim rezultatom 9:1 na polčas odšle z 11 točkami prednosti. V drugem polčasu so Triglavanke kontrolirale tekmo, Konjičankam pa, sploh v zadnji četrtini, veliko stvari ni šlo več od rok, zato je bila tekma odločena že dolgo časa pred zadnjim sodniškim piskom.   Igralke Triglava so iz igre metale 47%, ekipa Pro-Bit Konjic pa le 30%, ob tem da je domače moštvo zbralo kar 24 skokov več (53:29), to pa sta bila poglavitna razloga, da je zmaga ostala v Kranju.
Pri Triglavu je bila najboljša strelka Rebeka Abramovič, ki je dosegla 21 točk, omeniti pa velja še Katjo Kotnik, ki je 11 točkam dodala kar 16 skokov. Pro gostujoči ekipi je bila najboljša strelka Ajša Sivka, ki je dosegla 16 točk, dve točki manj pa je prispevala Tia Tajhar.
Igralke Triglava bodo v 10. kolu, 28. novembra, gostovale v Domžalah pri Jasminu sport Lediti, Konjičanke pa bodo dan prej gostile Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se