Nazaj

V tretji tekmi začetka 2. dela 1.SKL za ženske zmaga za Domžalčanke

07
jan.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Ljubljani sta se v tretji tekmi začetka 2. dela 1.SKL za ženske pomerila Akson Ilirija in Jasmin sport Ledita. Po velikem preobratu v tretji četrtini tekme so se zmage na koncu tekme veselile Domžalčanke. Tekmovanje se bo nadaljevalo z 2. kolom drugega dela, v soboto, 9. januarja.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Četrtek, 7. januar


AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA 73:79 (23:12, 24:18, 9:32, 17:17)
CELOTNA STATISTIKA
V tretji tekmi začetka drugega dela tekmovanja v 1.SKL sta si nasproti stali ekipi Aksona Ilirije in Jasmina sport Ledite. V prvem delu tekmovanja sta ekipi zmagali po enkrat, vsakič pa je smo bili priča napetim končnicam. Zato je ta derbi sredine lestvice tudi tokrat veliko obetal. V prvi četrtini tekme so v prvih sedmih minutah igralke iz Domžal imele rahlo prednost, nato pa so četrtino domačinke zaključile z delnim izidom 14:2 in po koncu prve četrtine povedle za 11 točk. Prav tako so bile Ilirijanke boljše tudi v drugi četrtini in s tem ob koncu prvega polčasa vodile s svojo najvišjo prednostjo (47:30). Nato pa je v tretji četrtin na sceno stopila najboljša igralka Jasmina sport Ledite, Urša Žibert, ki je v tem delu igre dosegla kar 17 točk in ob pomoči soigralke Lare Kozine Bubnič zrežirala kar 32 doseženih točk gostujoče ekipe, s tem pa tudi popoln preobrat, saj so Ljubljančanke v tretji četrtini dosegle le 9 točk. V zadnji četrtini se je Akson Ilirija uspela še enkrat približati na le dve točki zaostanka (62:64), a so gostje zdržale vse napade domačink in se veselile zmage v gosteh. Ekipi sta bili izenačeni v marsikaterem elementu metov na koš, gostje pa so bile opazno boljše od Ljubljančank v skoku (50:29) in si zato priigrale več posesti žoge. To pa se je izkazalo za odločilno prednost Domžalčank.
Pri domači ekipi je Sara Sambolić dosegla 18 točk, Tara Pulevič pa se je ustavila pri petnajstih. Pri Domžalčankah je blestela Urša Žibert, ki se je, ob osmih podajah in šestih skokih, na koncu ustavila pri kar 30 doseženih točah, Lara Kozina Bubnič jih je dosegla 18, skupaj z desetimi skoki. 
V drugem kolu bodo Ilirijanke 9. januarja gostovale v Kranju, Domžalčanke pa bodo aktive teden dni kasneje, ko bodo spet igrale v gosteh, takrat v Grosuplju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se