Nazaj

V tekmah 7. in 9. kola 1.SKL za ženske zmagi Triglava in Aksona Ilirije

13
nov.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Štiri ekipe v 1.SKL za ženske so reprezentančni premor izkoristile za odigravanje tekem, s katerimi so dekleta odigrale zaostalo tekmo 7. kola in vnaprej odigrano tekmo 9. kola. V Slovenskih Konjicah so Triglavanke s kontrolirano igro prišle do zanesljive zmage, v Ljubljani pa so se zmage v zadnjih sekundah tekme veselile Ilirijanke.
FOTO: ŽKD Ilirija

1. SKL ZA ŽENSKE
7. kolo
Petek, 13. november


PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV 49:63 (7:20, 13:16, 10:12, 19:15)
CELOTNA STATISTIKA
V Slovenskih Konjicah so v petek zvečer gostovale favorizirane igralke Triglava, ki so v dosedanjem delu sezone izgubile le enkrat, domačinke pa so upale na morebiten slabši dan Gorenjk, z željo po presenečenju. Začetek tekme je bil dokaj neučinkovit, v četrti minuti srečanja je bil rezultat 4:2 za gostje iz Kranja. Nato pa so Kranjčanke v le štirih minutah naredile delni rezultat 14:0 in tehtnico po hitrem postopku prevesile v svojo korist. Konjičanke so se do konca tekme dvakrat približale na 10 točk zaostanka in enkrat na 13 točk zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo energije, oziroma so gostje suvereno držale približno enako razliko skozi celotno srečanje. Domačinke so iz igre metale le 26% in imele kar 16 skokov manj od Kranjčank, to sta bila tudi glavna razloga za poraz. 
Pri domači ekipi je bila edina z doseženim dvomestnim številom točk Eva Žnidarič, ki jih je dosegla 12. Pri gostjah je bila najbolj učinkovita Marta Vulović, ki je 17 točkam dodala kar 12 skokov, sledila pa ji je Rebeka Abramovič, ki je dosegla 13 točk.
Igralke Pro-Bit Konjic bodo na parket spet stopile šele čez dva tedna, 27. novembra, ko bodo v sklopu 10. kola gostile Akson Ilirijo, Triglavanke pa bodo aktive 21. novembra, ko bodo v 9. kolu igrale derbi z Ježico.

1. SKL ZA ŽENSKE
9. kolo
Petek, 13. november


AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA 83:82 (24:22, 21:16, 24:21, 14:23)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipi Aksona Ilirije in Jasmin sport Ledite sta se v tej sezoni srečali drugič v 1.SKL, tokrat so bile Ljubljančanke v vlogi domače ekipe. Tudi tokrat je bil dvoboj zelo napet, tako kot srečanje v 2. kolu v Domžalah, ko si je Jasmin sport Ledita dokončno zmago priigrala šele 9 sekund pred koncem srečanja (73:69). A so jim tokrat Ilirijanke vrnile za poraz v 2. kolu, v še eni zelo napeti končnici. Glavna junakinja tekme je postala Ana Vita Mićunović, ki je 6 sekund pred koncem tekme zadela svojo že 7. trojko in popeljala domačo ekipo do minimalne zmage. Srečanje v katerem je Ilirija največ vodila za 12 točk, Domžalčanke pa za 6, se je dodobra razplamtelo v četrti četrtini, ko so gostje začele počasi a vztrajno topiti prednost, ki si jo je Ilirija pridno nabirala v prvih treh četrtinah. Gostje so uspele preobrniti rezultat in so dobri dve minuti pred koncem teme celo povedle. Sledila je nervozna srhljivka, v kateri so igralke obeh ekip pokazale nekaj živčnosti. Po edinih točkah Eve Zoje Dolanc, 10 sekund pred koncem tekme, so igralke Jasmin sport Ledite že bile na pragu preobrata, a nato je na sceno stopila Ana Vita Mićunović in veselje v domačem taboru, po njeni zadeti trojki za zmago, se je lahko začelo. Obe ekipi sta imeli soliden met iz igre, saj sta metali več kot 40%, a so Domžalčanke, ki so sicer imele kar 17 skokov več od Ilirije, izgubile tudi 8 žog več od domačink in na koncu so na tekmi o zmagovalkah odločale malenkosti.
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka junakinja srečanja, Ana Vita Mićunović, ki je dosegla 25 točk (met za 3 točke 7:9), sledili sta ji Hana Sambolić in Tara Pulevič, ki sta dosegli vsaka po 14 točk. Pri gostjah je Urša Žibert dosegla 23 točk in kar 13 podaj, a je imela tudi kar 10 izgubljenih žog, Lara Kozina-Bubnič pa jih je dosegla 20.
Akson Ilirija bo naslednjo tekmo odigrala 26. novembra, v domači dvorani proti Mariboru, Jasmin sport Ledita pa bo 18. novembra gostovala v Celju, proti aktualnim državnim prvakinjam. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se