Nazaj

V soboto začetek klubske sezone v 1. SKL za ženske

27
sep.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto se bo s tekmami prvega kola začelo državno prvenstvo 1. SKL za ženske. V sezoni 2019/2020 se bo za naslov državnih prvakinj v boj podalo 9 ekip, tekmovanje pa bo v prvem delu potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu. V prvem kolu Grosuplje doma pričakuje Domžale, Akson Ilirija potuje na gostovanje k Cinkarni Celje, Konjice gostijo Maribor, novinke v 1. SKL, košarkarice Jasmin sport Ledite, pa se bodo pred domačimi gledalci pomerile s Triglavom.


1. SKL ZA ŽENSKE:
Ekipe: Cinkarna Celje, Triglav, Akson Ilirija, Ježica, Grosuplje, Maribor, Konjice, Domžale, Jasmin sport Ledta.

V prvem delu državnega prvenstva bo tekmovanje potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu, v tem delu tekmovanja bodo ekipe, v 18 kolih, odigrale 16 tekem. V drugem delu bo sodelovalo 6 ekip, v tem delu tekmovanja bodo ekipe odigrale 10 kol. V tretjem delu tekmovanja se prve štiri ekipe po odigranem druge delu tekmovanja uvrstijo v končnico za naslov državnih prvakinj, kjer igrajo po principu 1:4 in 2:3. V prvem kolu končnice (polfinale) ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi, v drugem kolu (finale) na tri dobljene tekme. Prednost tekme več na domačem igrišču ima višje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja. Tekma za 3. mesto se ne igra.
VEČ INFORMACIJ O TEKMOVALNEM PRAVILNIKU

1. kolo
Sobota, 28. September:

17:30

GROSUPLJE

Igralke: Mojca Ahac, Meta Černač, Iva Ferencek, Pia Fistrovič, Ana Hrbljan, Jana Jurečič, Nika Kodelja, Lea Mehle, Anita Merlak, Tina More, Eva Mrhar, Sara Omahen, Jelica Petrović, Tina Vide, Tinkara Zoran.

DOMŽALE

Igralke: Zala Bratovž, Tija Cerar Šimenc, Urša Čuk, Katarina Gerič Škopac, Maja Grintal, Lana Grkman, Jasmina Hatič, Blažka Hribar, Nika Ilovar, Katarina Jakovljević, Lora Ana Jurečič, Ana Markovič, Klara Papič, Jutra Peterlin, Tjaša Senčar, Vanja Tajher, Tina Vavpetič.

Mlade košarkarice Grosuplja so v lanski sezoni državnega prvenstva zasedle peto mesto in tako na lestvici, v eni sezoni, napredovale za dve mesti. Grosupeljčanke bo še naprej vodil dosedanji trener in pomočnik selektorja ženske članske reprezentance, Slavko Duščak. Prve nasprotnice domačink bodo Domžalčanke, ki so v pretekli sezoni, z eno zmago, zasedle zadnje mesto. V prihajajoči sezoni bo domžalsko ekipo vodil trener, Bojan Hladnik.

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Zadovoljen sem s pripravljalnim obdobjem, ker smo dobro delali na telesni in tehnični pripravi igralk. Podpisali smo vse igralke lanske sezone in priključili Leo Mehle in Jelico Petrovič, ki se vračata po poškodbi ter Tino More in mladinko Ivo Ferencek. V novo sezono vstopamo optimistično z željo po nadgraditvi igre v napadu in obrambi. Pozitivno je dejstvo, da smo uvod v sezono oddelali brez resnih poškodb in skupaj z igralkami se že veselimo začetka sezone. Otvoritveno tekmo igramo doma z neugodno in izkušeno ekipo Domžal. Naša naloga je, da odigramo tako, kot smo odigrali pripravljalne tekme; agresivno v obrambi in sproščeno v napadu. Vabim navijače, da pridejo navijat in nas spodbujat k prvi zmagi."

Tinkara Zoran, kapetanka Grosuplja:
"Po dobrem mesecu priprav bomo končno začele s sezono, ki jo že vse nestrpno čakamo. V ekipi je veliko pozitivne energije in želje po dokazovanju. Upam, da dosežemo zadane cilje in da bo sezona potekala brez poškodb. Želimo si čim večje podporo s tribun, zato vsi prav vljudno vabljeni."

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Ekipo sem prevzel šele v tem tednu in se še spoznavamo. Sicer pa ekipa večinoma ostaja v enaki sestavi kot v prejšnji sezoni. V delo članske ekipe sem vključil tudi igralke kadetske ekipe. Trudili se bomo, da izboljšamo uvrstitev izpred zadnjih nekaj let. V prvem kolu gostujemo v Grosuplju. Zaradi poškodb in službenih obveznosti bomo nastopili v okrnjeni zasedbi. Čeprav nam manjka kar nekaj kilometrov v nogah, upam, da odigramo dobro tekmo."

Vanja Tajher, kapetanka Domžal:
"Glede na prejšnjo sezono vstopamo v novo z malce spremenjeno zasedbo. Prišlo je nekaj izkušenejših igralk in nekaj mladih, željnih igranja. Vsem trenerjem in igralkam želim uspešno sezono brez poškodb!"


18:00

JASMIN SPORT LEDITA

Igralke: Eva Zoja Dolanc, Zala Gorenc, Neža Hlebec, Lara Kozina Bubnič, Lejla Pamić, Lana Pirman, Eva Prevodnik, Lejla Rošič, Tana Rošič, Satja Škobalj, Ela Stergar, Brina Tešič, Manca Vesel, Jerica Volovlek, Urša Žibert, Pia Zupan.

TRIGLAV

Igralke: Rebeka Abramovič, Ajda Blagovič, Ajda Burgar, Alexis Prijhay Burke, Sara Feratovič, Nika Horvat, Zala Jenko, Zerina Kozić, Gala Kramžar, Lejla Omerbašić, Pika Pauletič, Yeisy Alexandra Perez, Katarina Ristič, Pia Tonja, Ula Ude, Hana Žumer.

Novinke med prvoligaško druščino, košarkarice Ledite, so v pretekli sezoni nastopale v slovenskem pokalnem tekmovanju, kjer so zasedle peto mesto. V prihajajoči sezoni državnega prvenstva jih bo vodil nekdanji trener Akson Ilirije, Alen Ploj. Triglavanke bodo v novi sezoni nastopile s precej osveženo in pomlajeno ekipo, ki jo bo še naprej vodil dosedanji trener in selektor reprezentance deklet U18, Ernest Novak.

Alen Ploj, trener Ledite:
"Za ŽKD Ledita bo to prva sezona v 1. članski ligi in vsi že nestrpno pričakujemo začetek sezone. Igralke so se odlično ujele med seboj, izven igrišča so prava "klapa" in vem, da bodo to tudi prenesle ter pokazale na teren. Cilj je vsako tekmo prikazati borbeno igro, dobro energijo in pustiti srce na igrišču. Vsem ekipam želim veliko sreče in brez poškodb v novi sezoni. Že prvo tekmo nam je žreb namenil aktualne podprvakinje iz Kranja. To je klub z dolgo in uspešno tradicijo, torej spoštovanja vreden nasprotnik. Začetek sezone je vedno nepredvidljiv, dogajajo se presenečenja vendar je Triglav v tej tekmi popoln favorit. Mi pa se bomo potrudili, da se prikažemo v dobri luči ter damo svoj maksimum ob svojem prvencu v 1.SKL za ženske."

Lejla Rošić, kapetanka Ledite:
"Sama ekipa je sestavljena popolnoma na novo, saj nas je od lanskoletne ekipe ostalo malo. Na novo je prišlo kar šest novih igralk in seveda glavni trener. Mislim, da smo v pripravljalnem obdobju delali res dobro. Z novimi puncami smo se takoj ujele in komaj čakamo tekme. Naše želje so, da se v naši krstni sezoni pokažemo čim bolje."

Ernest Novak, trener Triglava:
"V letošnjo sezono vstopamo s precej prenovljeno ekipo, saj smo se odločili, da več priložnosti dobijo mlade igralke, ki imajo ambicije v košarki. Najpomembneje nam je, da preko tedna dobro delamo in nato na tekmi odigramo maksimalno zavzeto. Verjamem, da bomo skozi sezono naredili velik napredek, tako individualno, kot tudi ekipno. Vzdušje v ekipi je dobro, tako da v novo sezono vstopamo pozitivno naravnani."


18:00

CINKARNA CELJE

Igralke: Ana Nuša Anžič, Snežana Bogićević, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Taeler Renae Ruth Deer, Jite Sophia Gbemuotor, Althea Gwashavanhu, Paulina Frida Lovisa Hersler, Mojca Jelenc, Andreona Lanay Keys, Ana Kop, Maria Ivanova Kostourkova, Aleksandra Krošelj, Ksenija Mitrić, Larisa Ocvirk, Marta Ostojić, Pia Razboršek, Lana Šantelj, Maruša Seničar.


AKSON ILIRIJA

Igralke: Julija Andoljšek, Maja Draganić, Tijana Gajanovič, Sara Garič, Eva Jamnik, Hana Kandus, Karin Kotar, Manca Marguč, Ana Vita Mićunović, Nina Mihelić, Dea Osrečki, Zala Pavlič, Eliza Pintar, Tara Pulevič, Eva Suhalj, Manca Vrečer, Neža Vrečer.

Aktualne državne prvakinje iz Celja, pod vodstvom trenerja in selektorja ženske članske reprezentance, Damirja Grgića, doma pričakujejo prerojeno Akson Ilirijo, ki je v lanski sezoni osvojila drugo mesto v pokalnem tekmovanju ter tretje mesto v državnem prvenstvu. Ilirijanke bodo v sezono krenile z novim trenerjem, saj je Alena Ploja nadomestil trener Gregor Vodenik.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Zavedamo se, da v novo sezono državnega prvenstva vstopamo kot favoriti, kar pa bomo morali dokazati na parketu. Slovenska tekmovanja nam bodo zelo koristila, predvsem za razvoj mladih košarkaric, ki v regionalni ligi ne dobijo veliko priložnosti. Vsekakor si želimo uspešno sezono, brez poškodb. Vsem klubom, trenerjem in igralkam bi zaželel dobro sezono, brez poškodb ter da gre slovenska ženska košarka še stopničko višje."

Paulina Hersler, kapetanka Cinkarne Celje:
"Dekleta se že veselimo začetka nove tekmovalne sezone na katero smo se pripravljale v zadnjem mesecu in pol. Priprave smo dobro oddelale, odigrale številne pripravljalne tekme, zdaj pa se začenja zares. Naša forma v začetku sezone še ni na najvišjem nivoju, vendar pa verjamem, da se bo ta skozi vsako naslednje srečanje pospešeno dvigovala. Želimo so dobrih tekem, želimo si zmagovati in nenazadnje iz tekme v tekmo napredovati. Naša cilja sta jasna. Osvojiti državno in pokalno prvenstvo."

Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
"Skozi proces sestave ekipe je bila Akson Ilirija v pogovorih do vseh igralk in ostalih klubov korektna, oprli pa smo se na lastno bazo. V novo sezono se podajamo z ekipo, ki je v povprečju mladoletna in skoraj brez izkušenj igranja na članskem nivoju. Danes ne razmišljamo o zmagah in porazih, prav tako ne o tem kje na lestvici bomo zaključili sezono. Do tam je nekaj mesecev dolga pot, na katero se podajamo s prepričanjem, da bomo skupaj rasli in iz tedna v teden igrali bolje.”

Eva Jamnik, kapetanka Akson Ilirije:
"Letos v sezono vstopamo z zelo spremenjeno, predvsem pa pomlajeno ekipo. Cilji sezone so tako usmerjeni k razvoju in uveljavljanju mladih igralk v članski kategoriji. Kjub temu pa verjamemo, da nam bo naša borbena in hitra igra ponudila priložnost za dober rezultat. Vsem sotekmovalkam želim veliko športnih užitkov in čim manj poškodb."


19:15

KONJICE

Igralke: Živa Božičevič, Eva Brdnik, Mia Filipič, Maša Fink Lampreht, Gaja Jelenko, Katja Klančnik, Maruša Podgrajšek, Tea Ramšak, Eva Sevšek, Lina Šipka, Taja Sodin, Tori Šporar, Tia Šporar, Zala Šrot, Tia Tajhar, Tija Valušnik, Maja Vinkovič, Fiona Vodopivec, Eva Žnidarič.

MARIBOR

Igralke: Staša Anders, Neža Blaznik, Merjema Bučuk, Merisa Dautović, Elma Dautović, Sara Haralovič, Natalija Hočevar, Ksenja Hribljan, Maša Kaučič, Teja Leban, Tiana Meglič Šteharnik, Nikolina Pelemiš, Valentina Ribič, Tinkara Šetor, Tina Tomšič, Emilija Vrunč.


Konjičanke, ki so v pretekli sezoni zasedle sedmo mesto, bodo sezono otvorile s tekmo pred domačimi gledalci, ko bodo gostile pomlajeno, lani šestouvrščeno ekipo Maribora. Domačinke so poleg igralskih sprememb dobile tudi novega trenerja, saj je dolgoletnega trenerja Stojana Finka nadomestil Franc Perkič. Gostje bo še naprej vodil dosedanji trener, Žiga Ravnikar.

Franc Perkič, trener Konjic:
"Težko pričakovan začetek sezone, zaradi novega načina dela na treningih in zaradi uvajanja novega, drugačnega sistema igre od U15, pa vse do članic. Ekipa je zmes štirih izkušenih igralk z uvajanjem igralk U17 in U19, kar zahteva ogromno dela tako na terenu kot izven njega. Težko bi govoril o rezultatskih ciljih, vsekakor pa bom insistiral na hitri, agresivni igri v obe smeri, z veliko kontra napadov in metov od daleč. Želim pa si igro prenesti v določenih momentih tudi bližje košu, kar predstavlja kar velik problem. Temelj naše igre pa bo obramba, ki mora postati stalnica in tu ne bo popuščanja z moje strani. Lahko variramo v metu na koš, ne smemo pa varirat v obrambi in v skoku. Vse to je lahko napisati na papir, drugo pa je vse to prenesti na igrišče in tam vsakodnevno to potrjevati. Zato pa je Košarka kraljica iger in vzbuja ogromno emocij tako med igralkami, kot trenerji in tudi med navijači in upam da bo teh čim več, tako kot jih je v Slovenskih Konjicah včasih že bilo. Upam, da jih bomo z našo košarko uspeli vrniti na tribune, kar je tudi eden izmed ciljev kluba z novim vodstvom, tako organizacijskim kot strokovnim, ki vlaga ogromno dela in energije v projekt ŽKK Slovenske Konjice."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Izredno se veselimo začetka nove sezone. V boj se podajamo z zelo mlado ekipo, saj je le ena igralka prerasla status mladinke. Ta neizkušenost nas bo zagotovo stala kakšne zmage. Kljub temu je večina že nabirala članske izkušnje v prejšnjih sezonah. Šli bomo iz tekme v tekmo in skušali priigrati pozitiven rezultat, kjerkoli se bo ponudila priložnost. Srečno tudi ostalim ekipam. V prvem krogu nas čaka za nas tradicionalno neugodno gostovanje v Slovenskih Konjcah. Pričakujem čvrsto tekmo. Sem mnenja, da imamo s pravim pristopom in borbenostjo možnosti za zmago tudi mi.”

Merisa Dautović, kapetanka Maribora:
"V letošnjo sezono bomo vstopile v pomlajeni zasedbi. Mislim, da smo se v mesecu in pol dobro pripravile, ter da bomo že na prvi tekmi pokazale borbenost in željo po zmagi. Glede na naše izkušnje vseeno upam na dobre rezultate skozi celotno sezono."



JEŽICA - prosta

Igralke: Sandra Bajrektarević, Maša Hlebec, Maja Jakobčič, Ana Dora Jeras, Nina Jesenšek, Ema Lapajne, Sara Meden, Ana Tija Nikolič, Dunja Novovič, Ula Pušenjak, Meta Šeruga, Neža Šrot, Hana Zupanc, Manca Zupančič.


Ježičanke bodo z nastopi v državnem prvenstvu začele v drugem kolu, ko bodo v domači dvorani gostile Konjice. Ljubljansko ekipo, ki se je pred novo sezono precej okrepila, bo še naprej vodila dosedanja trenerka, Mojca Markovič.

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Pred letošnjo sezono smo člansko ekipo precej okrepili, in sicer so se nam pridružile Jakobčič, Jesenšek, Šarić in Šrot. Dekleta so se odlično vklopila v ekipo, tako da smo v pripravljalnem obdobju dobro trenirali. Imeli smo kar nekaj izredno močnih pripravljalnih tekem, sedaj pa že z veseljem pričakujemo pričetek nove sezone. Pričakujem izredno zanimivo državno prvenstvo, saj so se sestave ekip precej spremenile in bo posledično boj za najvišja mesta na lestvici bolj izenačen. Naš cilj je medalja, saj je vedno potrebno stremeti k napredku. Zagotovo se nam bo v začetku sezono poznala odsotnost organizatorke igre Meden, ki okreva po operaciji kolena, bodo pa morala mlajša dekleta prevzeti nase več odgovornosti. Zadnje tekme na turnirju v Zagrebu so pokazale, da so pripravljene nositi to breme. Vsem ekipam želim predvsem sezono brez poškodb in lepe košarkarske predstave."

Sandra Bajrektarević, kapetanka Ježice:
"V letošnji sezoni je članska ekipa ŽKD Ježica prevetrena in dobro sestavljena. Z igralkami se odlično razumemo in ujamemo na igrišču. V novi sezoni upamo na najvišja mesta v državnem prvenstvu."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se