Nazaj

V sobotno zaključeno 13. kolo 1.SKL za ženske, zmage Ježice, Triglava in Grosuplja

19
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice v 1.SKL za ženske so danes odigrale preostale tekme 13. kola. V Slovenskih Konjicah je po pričakovanjih zmagala ekipa Ježice, prav tako pričakovano je v Ljubljani zmagala ekipa Triglava, Grosuplje pa je po preobratu v drugem polčasu porazilo Domžalčanke.
FOTO: ŽKD Akson Ilirija

1. SKL ZA ŽENSKE
13. kolo
Sobota, 19. december


PRO-BIT KONJICE : JEŽICA 44:88 (11:21, 11:17, 9:21, 13:29)
CELOTNA STATISTIKA
V Slovenskih Konjicah je v soboto gostovala ekipa Ježice, ki je po dveh izgubljenih derbijih proti Triglavu in Cinkarni Celje prejšnje kolo vrnila na zmagovalna pota, pri Konjičankah pa so nadaljevale po tej poti. Na začetku tekme so Ljubljančanke takoj upravičile vlogo favorita in dobile vse četrtine, njihova zmaga pa nikoli ni bila vprašljiva. Ekipi sta bili izenačeni le do pete minute srečanja, nato pa je prednost Ježice do konca tekme stalno in strmo naraščala. Gostje so prepričljivo dobile skok (51:32), njihova prevlada pod košema pa je bila še bolj očitna pri doseženih točkah, saj so iz rakete dosegle kar 50 točk, medtem ko so jih Konjičanke dosegle le 12. Prav tako so domačinke izgubile več žog (17/11) in poraz Konjic je bil neizbežen.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Tea Ramšak in Eva Brdnik, ki sta dosegli po 10 točk, pri gostjah pa se je izkazala Sara Meden, ki je dosegla 17 točk, Eva Prevodnik jih je dodala 16.
Igralke Pro-Bit Konjic so s tekmovanjem v prvem delu že zaključile, Ježica pa bo v zadnjem kolu prvega dela prvenstva 22. decembra gostila Grosuplje.

AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 62:75 (17:23, 16:22, 6:22, 23:8)
CELOTNA STATISTIKA
V Ljubljani je v 13. kolu 1.SKL za ženske gostovala drugouvrščena ekipa prvenstva, ekipa Triglava. Kranjčanke so pred tekmo veljale za nesporne favoritke srečanja, to pa so tudi dokazale že na začetku srečanja. V prvi četrtini so si že nabrale prednost šestih točk, do konca polčasa pa so to prednost podvojile, vendar je tekma po koncu prvega polčasa še vedno bila dokaj odprta. Nado pa je sledila odlična tretja četrtina gostij, ki so jo Kranjčanke dobile s kar 16 točkami prednosti. V 32.minuti so gostje vodile z najvišjo prednostjo na srečanju (39:69), nato pa so domačinke naredile neverjetno serijo 18:0, a kaj drugega kot omiliti poraza niso več zmogle. Največjo razliko med ekipama so predstavljale dosežene točke v raketi, saj so jih Ilirijanke dosegle 18, Triglavanke pa kar 34.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Sara in Hana Sambolić. Sara je dosegla 16 točk, Hana pa 13. Pri gostjah sta si naslov najboljše strelke ekipe razdelili Rebeka Abramovič in Katja Kotnik (11 skokov), obe sta dosegli po 14 točk.
Akson Ilirija bo v zadnjem kolu 22. decembra gostovala v Mariboru, Triglav pa je svoje nastope v prvem delu prvenstva že končal.

GROSUPLJE : JASMIN SPORT LEDITA 68:62 (3:16, 21:20, 26:15, 18:11)
CELOTNA STATISTIKA
V Grosuplju je domača ekipa gostila Domžalčanke in tekmo so domačinke začele naravnost katastrofalno, saj so v prvi četrtini dosegle le tri točke. Nato so se v drugi četrtini Grosupeljčanke le zbrale in po izenačeni igri v tem delu srečanja, so gostje odšle na veliki odmor s prednostjo 12 točk. Domačinke so svoj trenutek dočakale v tretji četrtini, ki so jo dobile za 11 točk in rezultat skoraj poravnale. Tudi zadnjo četrtino so domače igralke bolje začele in prešle v vodstvo, ki ga do konca tekme nato niso več izpustile iz rok. Grosuplje je doseglo zmago predvsem zaradi strelsko bolj razpoloženih igralk s klopi, saj so dosegle 35 točk, igralke s klopi Domžalčank pa le 13, prav tako pa so bile domačinke boljše pri izkoristku izgubljenih žog nasprotne ekipe, saj so na ta način dosegle 25 točk, Jasmin sport Ledita pa le 13 točk.
Pri Grosupeljčankah je najboljša strelka srečanja Vanja Tajhar, ki je dosegla 16 točk, Lea Mehle pa jih je dodala 14. Pri Domžalčankah je bila daleč najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla 23 točk, a je imela kar 8 izgubljenih žog, Lara Kozina Bubnič pa je dosegla 11 točk. 
Grosuplje bo v zadnjem kolu prvega dela prvenstva 22. decembra gostovala v Ljubljani, pri Ježici, Jasmin sport Ledita pa bo isti dan gostila Cinkarno Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se