Nazaj

V prvi tekmi 3. kola 1.SKL za ženske zanesljiva zmaga Cinkarne Celje

07
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V prvi tekmi 3. kola 1.SKL za ženske so aktualne državne prvakinje, ŽKK Cinkarna Celje, zanesljivo premagale gostje iz Grosuplja.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
3. kolo
Sreda, 7. oktober


CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 74:33 (17:9, 23:13, 21:6, 13:5)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Cinkarne Celja, ki so vnaprej odigrano tekmo 6. kola v Mariboru igrale le 24 ur nazaj, so očitno prihranile dovolj energije za današnjo tekmo 3. kola proti ekipi iz Grosuplja in prepričljivo zmagale. Vodile so od začetka do konca tekme in v samem začetku razblinile vse dvome o zmagovalcu, saj so prvi polčas dobile z 18 točkami prednosti, v tretji četrtini pa še dodatno stopile na plin in po 30 minutah igre je razlika narasla na več kot 30 točk (61:28). Gostje so zbrale kar 26 skokov manj kot Celjanke, pri metu za tri točke pa so iz 14 poizkusov zadele le enkrat in ob 28 izgubljenih žogah so bili to glavni razlogi za poraz ekipe Grosuplja.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Lea Debeljak, ki je dosegla 15 točk in Zoja Štirn, ki jih je dodala 12. Pri gostjah niti ena igralka ni dosegla dvomestnega števila točk, še najbližje temu dosežku je bila Eva Stefanoski, ki je dosegla 9 točk.
V 3. kolu igralke Cinkarne Celje v soboto, 17. oktobra, potujejo na gostovanje v Ljubljano, k ekipi Ježice, Grosupeljčanke pa bodo isti dan doma gostile ekipo Akson Ilirije.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se