Nazaj

V prvi tekmi 13. kola 1.SKL za ženske zmaga Cinkarne Celje

17
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V prvi tekmi 13. kola 1.SKL za ženske so igralke Maribora gostovale v Celju. Glede na to, da sta se srečali prvouvrščena in zadnjeuvrščena ekipa prvenstva, je bil favorit jasen od začetka srečanja, Celjanke pa so suvereno zmagale. V soboto bodo odigrane preostale tekme 13. kola.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
13. kolo
Četrtek, 17. december


CINKARNA CELJE : MARIBOR 97:53 (19:19, 22:5, 20:18, 36:11)
CELOTNA STATISTIKA
V Celju sta se v prvi tekmi 13. kola 1.SKL za ženske srečali prvouvrščena in zadnjeuvrščena ekipa prvenstva. Jasno je bilo, da so Celjanke absolutne favoritinje te tekme, svojo vlogo pa so popolnoma upravičile od začetka srečanja. Prvo in tretjo četrtino so gostje odigrale odlično in v tem delu igre pokazale določeno kvaliteto. A to ni bilo dovolj za kaj več od poraza, saj imajo Celjanke daljšo klop, Mariborčanke pa so težko sledile ritmu, ki so ga narekovale domačinke. Razlika med ekipama je bila očitna v segmentu skoka, saj so igralke Celja zbrale 17 skokov več od Mariborčank (44:27), predvsem pa so po dobljenih skokih v napadu dosegle 16 točk, Mariborčanke pa v istem segmentu igre nobene. Prav tako so domačinke 25 izgubljenih žog Mariborčank spremenile v 34 doseženih točk, igralke Maribora pa domačih 18 v le 15 točk. Celjanke so tudi odlično metale iz igre, kar 53%.
Pri Celjankah je bila strelsko najbolj razpoložena Snežana Bogićević, ki je dosegla 20 točk, Lea Bartelme jih je dodala 19. Pri Mariborčankah sta se strelsko izkazali Merisa Dautović, ki je dosegla 20 točk, dvomestna pa je bila tudi Tina Tomšič, ki je dodala 12 točk.
V zadnjem kolu prvega dela 1.SKL za ženske bodo igralke Cinkarne Celje 22. decembra gostovale v Domžalah, Mariborčanke pa bodo isti dan gostile igralke Aksona Ilirije.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se