Nazaj

V ponedeljek seznam kandidatk za novembrske kvalifikacije

28
okt.
2020
  • Članice

Ljubljana – Slovenske košarkarice med 8. in 15. novembrom čaka 2. cikel kvalifikacij za nastop na Evropskem prvenstvu leta 2021. Selektor Damir Grgić bo seznam kandidatk za reprezentančni dres razkril v ponedeljek. Slovenke se bodo v ''mehurčku'' na grški Kreti 12. novembra pomerile z Islandijo, 14. novembra pa v derbiju skupine A še z Grčijo.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – GRČIJA (KRETA, HERAKLION)


3. kolo - četrtek, 12. november 2020, ob 16. uri po slovenskem času
ISLANDIJA : SLOVENIJA
4. kolo - sobota, 14. november 2020, ob 19. uri po slovenskem času
GRČIJA : SLOVENIJA

Slovenske košarkarice so v kvalifikacijah z odliko opravile uvodno tretjino naloge na poti do tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. Čeprav močno oslabljene, saj sta manjkali dve članici začetne peterke, poškodovani Eva Lisec in Shante Evans, so lanskega novembra zabeležile zmagi nad Grčijo in Bolgarijo ter so vodilna reprezentanca skupine A.

SLOVENKE V 1. CIKLU KVALIFIKACIJ ZA EP 2021 (odigran novembra 2019)

Prvi trening reprezentance na Kreti
Glede na Fibin varnostni protokol COVID-19 se morajo vse sodelujoče reprezentance v ''mehurčku'' na Kreti zbrati že prvi dan kvalifikacijskega cikla. Igralke morajo na prizorišče pripotovati neposredno iz klubske sredine, saj bo s tem zmanjšajo zdravstveno tveganje dodatnih potovanj. Vrata ''mehurčka'' odpirata dva negativna izvida testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) v obdobju zadnjih desetih dni, s tem da drugi ne sme biti starejši od 72 ur. Del slovenske reprezentance se bo v Heraklion odpravil prek Münchna, dekleta pa bodo tako prvi trening opravila šele na samem prizorišču.

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu 2021 se je podalo 33 reprezentanc, ki se potegujejo za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Februarski tretji kvalifikacijski cikel bo na sporedu med 31. januarjem in 7. februarjem prihodnje leto. Izbranke selektorja Damirja Grgiča za konec kvalifikacij 4. februarja čaka tekma z Bolgarijo, 6. februarja pa še povratni dvoboj z Islandijo. Kandidaturo za izvedbo februarskega ''mehurčka'' je oddala tudi Košarkarska zveza Slovenije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se