Nazaj

V derbiju 9. kola Helios Sunsi premagali Krko

14
dec.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – V zaostali tekmi 9. kola 1.SKL so Helios Suns gostili vodilno moštvo prvenstva, Krko. Po napeti končnici so Domžalčani Dolenjcem prizadejali drugi poraz v sezoni. Helios Sunis bodo ta v nadaljevanju tega tedna odigrali še dve tekmi, Krka pa še eno. V sredini in konec tedna bodo odigrane tekme 12. kola.
FOTO: KK Helios Suns/Gašper Papež

1.SKL
9. kolo
Ponedeljek, 14. december


HELIOS SUNS : KRKA 64:61 (17:18, 23:14, 6:19, 18:10)
Helios Suns: Bratec 10, Oman 7, Sekulović 8, Mahkovic 9, Vujasinović 8, Ferme 10, Morina 9, Prepelič 3.
Krka: Stipčević 6, Škifić 9, Lapornik 4, Camphor 13, Vrabac 10, Kosi 13, Škedelj 6.
CELOTNA STATISTIKA
Domžalčani so v izenačeni tekmi prišli do šeste zmage na svoji osmi tekmi, hkrati pa so vodilni Krki, ki je igrala deseto tekmo, zadali drugi poraz. Potem ko so domači bili večino prvega polčasa v prednosti ter vodili tudi za osem točk, so Dolenjci v tretji četrtini prišli do preobrata in pred zadnjo četrtino povedli za pet točk. V zadnjih desetih minutah sta bili ekipi bolj ali manj ves čas skupaj, tako da so odločale zadnje sekunde. Petnajst sekund pred koncem je Rok Stipčević s prostima metoma Krko približal na 60:59, Urban Oman je nato na drugi strani vrnil z enako mero za 62:59, Jan Kosi je z zabijanjem spet poskrbel le za točko Krkinega zaostanka, Daniel Vujasinović pa je nato z enim zadetim prostim metom zadel za 63:61. Krka je imela nato napad za izenačenje, a je Stipčeviću spodrsnilo in je izgubil žogo, Oman pa je nato s prostim metom postavil končni izid.
Pri domačih sta po deset točk dosegla Aljaž Bratec in Tadej Ferme, Mihailo Sekulović pa je osmim točkam dodal deset skokov. Pri Krki sta po 13 točk prispevala Rodney Camphor in Kosi.
Helios bo igral naslednjo prvenstveno tekmo čez dva dni proti GGD Šenčurju, Krka pa bo takrat gostovala v Podčetrtku.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se