Nazaj

V derbiju 11. kola 1.SKL za ženske zmaga Cinkarne Celje, Triglav boljši od Maribora

04
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V 1.SKL za ženske sta bili danes zvečer odigrani prvi dve tekmi 11. kola. V derbiju kola so aktualne državne prvakinje premagale Ježico in ji vrnile za poraz v začetku prvenstva, v Mariboru pa je ekipa Triglav, po boljši igri v drugem polčasu upravičila vlogo favorita in premagala Štajerke. Jutri bosta na sporedu še preostali dve tekmi 11. kola.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
11. kolo
Petek, 4. december


CINKARNA CELJE : JEŽICA 72:49 (18:20, 19:2, 19:14, 16:13)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipa Ježice je v treh dneh odigrala še drugi derbi v boju za vrh lestvice v 1.SKL za ženske in še drugič zapored izgubile. Tokrat so jim v Celju nasproti stale aktualne državne prvakinje, igralke Cinkarne Celje. Prva četrtina je bila zelo izenačena, pravi uvod v derbi dveh vodilnih ekip. Nato pa je v drugi četrtini sledil popoln mrk gostij iz Ljubljane, ki so v celotni četrtini dosegle le 2 točki in s psihološkega stališča so Ježičanke odšle dokaj potolčene na odmor med polčasoma. V tretji in četrti četrtini sta bili moštvi spet bolj izenačeni, a primanjkljaja, ki si ga je Ježica nabrala v drugi četrtini, do konca tekme Ljubljančankam ni uspelo anulirati in zmaga v derbiju je zasluženo ostala v knežjem mestu. Celjanke so odlično metale za tri točke (50%), imele kar 17 skokov več od Ježičank (54:37) in izgubile tri žoge manj, kar je bil poglaviten razlog za zmago na današnjem derbiju. Ježičanke pa lahko žalujejo za dejstvom, da rezultatsko niso mogle parirati Celjankam, saj v določenem obdobju tekme kar 9 minut (od 12. do 21. minute) niso dosegle niti ene točke, prav tako pa so bile zelo slabe pri metu za tri točke (4/29).
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Snežana Bogićević, ki je dosegla 17 točk, Lea Debeljak pa jih je dodala 15, ob 100% zadetih trojk (4:4). Pri Ježici je Nikolina Delić dosegla 12 točk, 11 pa jih je prispevala Eva Prevodnik.
Cinkarna Celje po spet aktivna v petek, 11. decembra, ko jih čaka še en derbi, in sicer v Kranju proti Triglavu. Ježica bo v torek, 8. decembra, najprej igrala zaostalo tekmo 8. kola v Domžalah, pri Jasminu sport Lediti, redno 12. kolo pa bo igrala v soboto, 12. decembra, ko bo na sporedu ljubljanski derbi z Akson Ilirijo.

MARIBOR : TRIGLAV 60:72 (15:15, 23:19, 13:19, 9:19)
CELOTNA STATISTIKA
V Mariboru je bil petkov večer v dvorani Tabor rezerviran za prvoligaški obračun med domačo ekipo in vodilno ekipo prvenstva, Triglavom. Glede na položaj obeh ekip na lestvici 1.SKL za ženske, je bilo morda pričakovati, da bodo Kranjčanke hitro razrešile dilemo o tem, katera ekipa je favorit, a prvi polčas tega nikakor ni pokazal. Še več, Mariborčanke so bile enakovredne tekmice celoten prvi polčas, ki so ga celo dobile s štirimi točkami prednosti (38:34). Rezultatsko sta bili ekipi stalno približno poravnani do 33. minute srečanja (58:55 za Triglav), nato pa je do izraza prišla kvaliteta igralk Triglava, ki je v nadaljnjih sedmih minutah Mariboru dovolila doseči le 5 točk in tako se Triglavanke v Kranj vračajo z jubilejno 10. zmago v tej sezoni. Igralke iz prestolnice Gorenjske so dobile predvsem bitko pod obema obročema, saj so imele 40 skokov, Mariborčanke pa 26. Vseeno pa Štajerke velja pohvaliti, saj po prvih šestih porazih v sezoni igrajo veliko bolje, gotovo pa bodo trn v peti še marsikateri ekipi v nadaljevanju prvenstva.
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Tiana Meglič Šteharnik, ki je dosegla 15 točk, Ksenja Hribljan pa je svojo statistiko obogatila s 13 točkami. Pri Triglavu je imela glavno vlogo Rebeka Abramovič, ki je dosegla 23 točk, Zala Pavlič pa jih je dosegla ducat.
Mariborčanke bodo naslednjo tekmo igrale 11. decembra, ko bodo gostile Domžalčanke, ekipa Triglava pa bo aktivna isti dan in sicer jo čaka derbi za prvo mesto proti Cinkarni Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se