Nazaj

V Sofiji potrditi zmago nad Grkinjami

15
nov.
2019
  • Članice

Laško – Po odličnem uvodu v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 in zmago nad Grčijo, slovenske reprezentantke že v nedeljo ob 17. uri po slovenskem času čaka gostujoči dvoboj z Bolgarijo. Slednja je bila v 1. kolu prav tako uspešna, saj je s 84:69 zmagala na Islandiji. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Fibinem YouTube kanalu.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021
SKUPINA A, 2. KOLO

Nedelja, 17. november 2019, ob 17.00
Sofija – športna dvorana Univerzijada
BOLGARIJA : SLOVENIJA


POVEZAVA DO SPLETNEGA PRENOSA



Slovenska odprava se bo iz Laškega na pot odpravila v sobotnih jutranjih urah. V Sofijo bo prek Dunaja poletela z letališča v Gradcu. Popoldan bodo v športni dvorani Univerzijada dekleta že preizkusile koše in parket ter se zavzeto pripravila na nove tekmice v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Bolgarke so bile v prvem kolu po pričakovanjih uspešne na Islandiji. Za zmago 84:69 je 25 točk dosegla Hristina Ivanova, ki je zbrala tudi 8 skokov. Poleg nje sta bili najbolj razigrani še Dimana Georgieva in Violina Kocheva. Sicer pa sta slovenska in bolgarska izbrana vrsta do sedaj odigrali le eno medsebojno tekmo. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2015 sta se pomerili v bolgarskem Samokovu. 7. junija 2013 so bile s 57:52 boljše Bolgarke.

VSE O REPREZENTANCI BOLGARIJE
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Najprej še enkrat čestitke igralkam za prigarano zmago nad Grčijo. Ter seveda velika hvala izjemnim navijačem, ki so ustvarili fantastično vzdušje in nam dali še dodatne energije. Naše glave moramo hitro resetirati. Pred nami je zahtevno gostovanje v Sofiji, kjer moramo potrditi četrtkovo zmago, sicer nismo še ničesar naredili. Če sem iskren, se od nedelje o Bolgarkah nismo veliko pogovarjali. Čaka nas analiza njihove igre ter nekaj treningov, da se osvežimo in dobro pripravimo na dvoboj. Tekme se bomo lotili maksimalno zbrano. Prepričan sem, da bodo dekleta še enkrat več pokazala pravi karakter ter igro, ki razveseljuje vse bolj številne navijače."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se